Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA: BÜYÜKŞEHİR’İN ADRESE TESLİM İHALESİNİN UCU KILIÇDAROĞLU VE SEÇER’E UZANIYOR!

admin | 11 Ocak 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 330 araç kiralama ihalesiyle ilgili iddiaların yayılmasının ardından iptal edilen ihaleyle ilgili flaş iddia ortaya atıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de “işin içinde olduğu” iddiası gündeme bomba gibi düştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koruma müdürü olan Koray Aslan’ın devreye girmesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde adrese teslim ihale verildiği ortaya çıkmıştı. Aslan’ın, Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’la görüşüp, belediyenin açtığı ihalelerin CHP eski İstanbul milletvekili adayı Engin Ertaç’a verilmesini sağlamıştı. Bu sayede Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı 120 milyon lira bedelli 330 araçlık, iki araç ihalesini 3 ay önce Engin Ertaç kazanmıştı. Hem itfaiye araçları hem de hizmet araçları ihalesini kazanan Ertaç’ın 3 aydan beri araçların büyük bölümünü teslim etmediği, teslim ettiklerinin ise sorunlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi skandal ihaleden sonra kendini kurtarmak için kendi iç denetiminde konuyu araştırdı. Hazırlanan raporlar sonrasında ihalenin iptal edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı. Bunun üzerine araçların büyük bölümünün teslim edilmediği ihalede hizmete sunulan az sayıdaki araçlar geri çekildi. Büyükşehir yetkilileri çeşitli birimlerde hizmet yapan araçları şirkete iade etmek üzere topladı.

FLAŞ İDDİA: “KILIÇDAROĞLU VE SEÇER DE İŞİN İÇİNDE”

Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu, bugünkü yazısında bomba iddia ile adrese teslim ihalenin “uzandığı” yerlerin kapsamını genişletti. Ramoğlu, böyle büyük bir ihalede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de işin içinde olduğunu öne sürdü.

Ersin Ramoğlu, “120 milyonluk araç ihalesini kime verdi? Bu pis hikâye Kılıçdaroğlu’nun koruması Koray Aslan’ın, Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ı arayıp ihalenin Engin Ertaç’a verilmesini istemesiyle başlıyor. Bay Kemal’in korumasının aracılık ettiği 330 araçlık ihale Ertaç’lar şirketine kaldı. İhale eski parayla tam 120 trilyon…

Soru 1: Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan bu ihaleyi tek başına verebilir mi? Veremez! Demek ki işin içinde başkan Seçer de var! Çünkü şarapçı Seçer’den habersiz Mersin’de kuş uçmaz!

Soru 2: Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dışında böyle büyük bir ihale yapılabilir mi? O da mümkün değil! Çünkü aynı firma Kartal’da 200 araçlık bir başka ihale almış; Bursa Nilüfer’deki ihaleye de girmiş! Yani baştan aşağıya herkes işin içinde” iddiasını köşesine taşıdı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle