Hoşgeldiniz  

BİR TÜRLÜ “MİLLİ” OLAMADILAR! BARO VE EMEK PLATFORMUNUN HEDEFİNDE ŞİMDİ DE “VALİ BEY” VAR

admin | 04 Kasım 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Barosu ile Emek ve Dayanışma Platformu gerçekleştirdikleri ortak basın açıklamasında TSK’nın gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatını protesto etmek isteyen gruplara açıklama yasağı getiren Mersin Valisi Ali İhsan Su hedef tahtasına oturtuldu.

Türkiye’nin önünü açacak projelere sorgusuz sualsiz karşı durmasıyla meşhur Emek ve Dayanışma Platformu Bileşenleri ile Mersin Barosu, gerçekleştirdikleri basın toplantısında yeni bir skandala daha imza attı.

Teröre verdikleri destek nedeniyle bazı Büyükşehir ve ilçe belediyelerine kayyum atamaları ile TSK’nın sınırlarımızı koruma altına almak için sınır ötesinde gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekatı’nı protesto etmek isteyen gruplara, Mersin Valiliği yasak getirmişti.

İşte bu tedbir amaçlı yasak Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Mersin Barosu’nu “fazla” rahatsız etti ki, Türkiye’nin önünü açacak her yatırıma karşı çıkan bu yapıların Mersin’de provokasyona açık her türlü organizasyonu engellemek için çaba sarf eden Vali Ali İhsan Su’yu hedef tahtasına oturtması büyük tepki topladı.

Mersin Barosu Konferans Salonunda gerçekleşen basın açıklamasında grup adına konuşma yapan Platform Dönem Sözcüsü ve Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “İlimizde Mülki İdare amirlerinin uygulamaları ile basın açıklamaları bile şarta ve izne tabi kılınmak istenmektedir. Sokağa çıkmak, basın açıklaması yapmak yasaklanmakta ve neredeyse ne söyleneceğine bile müdahale edilmeye çalışılmaktadır. Neredeyse bir öncekinin önüne geçecek şekilde her saat bir gelişmenin yaşandığı koşullarda basın açıklaması için 48 saat önceden bildirim adı altında izin alma şartı da dahil düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne engeller konulmaktadır. Başta ilimiz olmak üzere ülke genelinde halkımızın ihtiyacı olan daha fazla baskı, şiddet, gözaltı ve yasaklamalar değil, demokrasi ve özgürlüktür” diyerek Valiliğin yasağına tepki gösterdi.

Antmen skandal açıklamasını şöyle sürdürdü: “İlimiz Valisi başta olmak üzere mülki idarenin, fiili OHAL uygulamalarına son vermesini istiyoruz. Toplantı, gösteri ve basın açıklaması da dahil olmak üzere düşünce ve ifade özgürlüğünü teminat altına alan anayasa ve uymaya davet ediyoruz!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle