Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ: “MİLLET OLARAK O GECE BÜYÜK BİR SINAVDAN GEÇTİK”

admin | 16 Temmuz 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan binlerce Mersinli’ye hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Milli vicdanımızı derinden yaralayan bu ihanet kalkışmasına canı pahasına dur diyen aziz milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır” dedi.

Mersin’de gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında binlerce Mersinli meydanlara aktı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 15 Temmuz gecesinde yaşananları özetledi.

Başkan Burhanettin Kocamaz, “Biz maalesef 27 Mayıs 1960 ihtilali, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül ihtilali ve 28 Şubat örtülü darbesi öncesinde milli irademize sahip çıkma kararlılığını gösteremedik. Ancak o darbelerin hiç birinde, milletin silahını millete doğrultan vatansızlar çıkmamıştı. O darbelerin hiç birinde Gazi Meclisimiz hedef alınmamıştı. 15 Temmuz 2016’da ise ‘olmaz’ dediğimiz ne varsa başımıza geldi. Millet olarak o gece büyük bir sınavdan geçtik. Silahlı kuvvetlerimiz içinde yuvalanan bir ihanet şebekesinin suikastına uğradık. Din kisvesine bürünmüş, gözünü hırs, yüreğini kin bürümüş bir cuntanın ihanetiyle sarsıldık. Vatan savunması için kendilerine emanet edilen silahları aziz milletimize doğrultan insanlıktan nasibini almamış hainlerle tanıştık. Milli irademizin sembolü Gazi Meclisimizin kalleşçe bombalandığı sahneleri, yüreğimiz kan ağlayarak ibret ve dehşetle izledik. Elbette o gece sadece bir ihanet gecesi değildi. O gece aynı zamanda, ihanete karşı safları sıklaştıran cesur bir milletin şanlı direniş gecesiydi. Milli vicdanımızı derinden yaralayan bu ihanet kalkışmasına canı pahasına dur diyen aziz milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Allah inananlarla, inandıkları yolda durmaksızın çalışanlarla beraberdir” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle