Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ  “80 MİLYONA MAL OLUR DEDİLER, BEN 16 MİLYONA ALDIM”

admin | 11 Haziran 2018 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Haziran Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Berdan Tekstil’in olduğu bölgenin Büyükşehir tarafından yarısının satın alınması damga vurdu

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 35, komisyon raporlarına ait 12 ve gündem dışı 2 madde olmak üzere toplam 49 madde görüşüldü.

 

BERDAN TEKSTİL FUAR ALANI YA DA İŞGEM OLUYOR

 

Mersin sınırları içerisinde ticaretin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi Fuar Alanı) için Tarsus’ta Yunusoğlu Mahallesi’nde 74 bin 269 metrekare taşınmazın 16 milyon TL bedel ile satın alınması ve ödeme şeklinin taksitler halinde olması ile ilgili istenen teminat mektubu hakkında görüşülen gündem dışı madde mecliste oy birliği ile kabul edildi. Madde hakkında konuşan Başkan Kocamaz, “Bu daha önce konuştuğumuz Berdan Tekstil’in olduğu bölge. O fabrikanın bir bölümü Vakıflar Bankası’na geçmiş. Bir bölümü de TMSF’de. Bununla ilgili bu bölgeyi fuar alanı ya da İŞGEM oluşturma düşüncesi ile satın alma kararını daha önce almıştık. O zaman burada bazı arkadaşlar tamamının 80 milyona mal olacağını ve Belediye’nin zarara gireceğini söylediklerinde ben de çok daha düşük fiyata alabileceğimizi söylemiştim. Yaptığımız görüşmelerde TMSF’de olan bölümü için 16 milyon liraya pazarlık yaptık. Bunu bir peşin toplamda 12 taksit olarak ödeyeceğiz. Bunun için de bir teminat mektubu talepleri var. Bayramdan önce bu kararı almak istiyorlar. Onun içinde bu yazıyı acilen onlara göndermemiz lazım. Daha önce söylenen rakamın yarısından aşağıya biz burayı aldık. Orada yönetim değişikliği olacak makarayı tekrar başa sarmayalım. Pazarlık bitmiş. Şimdi orada bir yönetim değişikliği olur. Tekrar bu iş başa döner. Çektiğimiz emek boşa gider” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle