Hoşgeldiniz  

BAŞBAKAN’DAN HESAP ESPRİSİ: “HESAPLARI LÜTFİ YAPTI, EĞER YANLIŞ YAPTIYSAN LÜTFİ…”

admin | 12 Ekim 2017 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Başbakan Yıldırım, yap-işlet-devret sistemiyle devletin kasasına girecek olan kazanç miktarını açıklarken “Hesapları Lütfi Elvan yaptı” diyerek yanlışlık olması durumunda sorumluluk almayacağını esprili bir dille anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam Vizyoner 2017 programı MÜSİAD gala yemeğinde konuştu.

 

Başbakan Binali Yıldırım Yap-işlet-devret sistemiyle Türkiye’nin kasasına yaklaşık 60 milyar dolar gireceğini, üstüne yapılan eserlerin de devlete kalacağını açıklarken, izleyiciler arasındaki Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı işaret ederek “Hesapları Lütfi yaptı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum” dedi.

 

Yıldırım şöyle devam etti:

 

“Hükümetlerimiz döneminde yap-işlet projeleri için devlete, projeyi yaptırdık, başladı çalışmaya, iş görüyor, yetmez, devlete ödenecek pay 70.7 milyar dolar. İşletme süresince. Diyorlar ki “Devlet bunlara çuval çuval para ödüyor”. İşte söylüyorum. 48 milyarlık yatırım yapmışız, 71 milyar dolar üstüne para alıyoruz. Üstüne eseri de alıyoruz. Süre bitiyor havaalanı da benim, köprü de benim, hastane de benim. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. Bu memleket böyle, herkes uzman. 70 milyar alıyoruz ya, 10 milyar da ödememiz var. 70’ten 10’u çıkar, 60 milyar cepte. Allah bin bereket versin. Hesapları Lütfi (Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan) yaptı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle