Hoşgeldiniz  

BALIK ÇİFTLİKLERİ’NDE İŞ YOK DİYENLER… Bİ’ZAHMET TIKLAYIVERİN GAYRI!

admin | 21 Temmuz 2018 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulması planlanan ve özellikle CHP ile sol tandanslı örgütlerin manipülasyonlarıyla engellenmeye çalışılan balık çiftliklerinde 10 bin kişiyi bulan bir istihdamın olmayacağı algısını yaymaya çalışan “istemezükçüler” ve Mersinliler için sansasyonelhaber.net istihdam kapasitesini araştırdı.

Mersin’de kurulması planlanan balık çiftlikleri için CHP ve sol tandanslı çevreci örgütlerin her türlü provokasyonuna rağmen yatırım çalışmaları olanca sürüyor.

 

Silifke’de geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilmeye çalışılan ÇED görüşmeleri Mersin’den Silifke’ye giden örgütler tarafından sabote edilmiş, ÇED toplantısı yapılamamıştı.

 

Protesto eden grubun arasında az sayıda Silifkeli bulunurken, protestocuların neredeyse tamamına yakınının Mersin’den gitmesi bölge halkının da tepkisini çekti. ÇED toplantısını takip eden Silifkelilerin yoğunlukta olduğu grup ise “İş istiyoruz” diyerek balık çiftliklerine destek vermişti.

 

ÇED toplantısının ertelenmesinin ardından Silifkelilerin iş ve aş üzerinden balık çiftliklerine destek vermesiyle sarsılan “istemezükçüler” bölgede kurulacak balık çiftliklerinde yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceğinin yalan olduğu algısını yaymaya çalışarak yatırıma karşı sabotajlarını sürdürmesi dikkat çekti.

 

4 YATIRIMCI FİRMA VAR

 

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri için 4 yatırımcının hazırlık yaptığı biliniyor. Kültür balıkları üretimi sektörünün önde gelen isimleri, Mersin’e yatırım yapmak için hazırlıklarını tamamladı.

 

Silifke OSB’de bazı firmalar fabrika inşaatlarına da başladı. Bölgeye yatırım yapacak firmaların sadece balık çiftlikleri değil, üretim sahasında yan yatırımlara da yöneleceği kaydedildi.

 

HER FİRMA 4’ER FABRİKA KURACAK

 

Balık çiftlikleriyle birlikte yavru balık üretimi sağlanacak olan kuluçkahaneler ve adaptasyon tesisleri de kurulacağı kaydedildi. Yine bu üretim halkasının devamı olarak balık büyütme, yem üretim fabrikası, işleme ve paketleme tesisi, EPS kutu fabrikası ile lojistik tesislerin kurulacağı bildirildi.

 

“SİLİFKE HEM” BALIK İŞLEME KURSU AÇACAK

 

Bu noktada işgücüne en büyük gereksinimin işleme tesislerinde kullanılacağına dikkat çekiliyor. Balık işleme işinin makinelerce yapılamadığı ve el işçiliği ile yapılma zorunluluğu olduğu uzmanlarca belirtiliyor. Bu kapsamda da Silifke Halk Eğitim Merkezi bünyesince Balık İşleme kursu açılması için hazırlık yapıldığı ve katılım sağlayan kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika verileceği ve ardından iş başı yapacağı kaydedildi.

 

1 FİRMA İLK ETAPTA BİN 500 KİŞİ İŞE ALACAK… FABRİKALAR AÇILDIKÇA SAYILAR ARTACAK

 

Fabrika yatırımlarına başlayan ve Mersin’e yapılması planlanan balık çiftlikleri yatırımcılarından olan Kılıç Deniz Ürünleri’nin Mersin tesislerinde ilk etapta bin 500 kişi istihdam edeceği, fabrikalar tamamlanıp, faaliyete başladıkça sayının artacağı ifade ediliyor.

 

Mersin’e yatırım yapacak diğer 3 firma da aynı tesisleri kurarak, Mersin’e yatırım yapacak.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle