Hoşgeldiniz  

“BABAM SAĞ OLSUN” DİYORDU, ŞİMDİ BORCU ÜSTÜNDEN ATACAK YER ARIYOR!

admin | 12 Mayıs 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yeni seçilen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan borçları açıkladı, eski Başkan Şevket Can topu 2014 öncesine attı. Rakamlarda da yanıltıcı konuşan Şevket Can, her fırsatta Burhanettin Kocamaz için “En iyi belediye biziz, babam sağ olsun” övgüsü düzerken, şimdi kendisini kurtarmak için çark etmesi tepki topladı.

Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Tarsus’un CHP’li Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, gerçekleştirdiği basın toplantısında Tarsus Belediyesi’nin borcunun 97 Milyon lira olduğunu açıklamıştı. Aynı toplantıda Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Belediye Başkanlığına seçildiğim günden beri o dosyaları okudukça gerçekten çok üzülüyorum” demişti.

Bu açıklamanın ardından gözler eski Belediye Başkanı Şevket Can’a çevrildi. Bozdoğan’ın açıklamasının ardından konuşan Can, “2014 Yerel seçimleri sonrasında göreve geldiğimiz günlerde devir aldığımız Tarsus Belediyesinin genel borcu 30 Milyon TL, kapanarak bizlere katılan Yenice Belediyesi ağırlıklı olmak üzere 5 Belde Belediyenin borcu yaklaşık 15 Milyon TL ile hizmet vermeye başladık. Toplam 45 Milyon TL borç (2014 yılında Dolar 2 TL) ile devir aldık. Göreve geldiğimizde kasamızda 7 Milyon TL paramız vardı” açıklaması şok yarattı.

ŞEVKET CAN HER YERDE “BABAM SAĞ OLSUN” DİYEREK KOCAMAZ DÖNEMİNDEKİ MALİ TABLOYU ÖVÜYORDU

Can göreve geldiğinde önceki dönem Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan devraldığı mali tabloyu öve öve bitiremiyordu. Can birçok yerde, “Babam sağ olsun, Türkiye’de mali tablosu en iyi belediye Tarsus Belediyesi’dir” demesiyle dikkat çekiyordu.

Tarsus Belediyesi’nin kayıtları ise Şevket Can’ın söyledikleriyle çelişti. 2014’te Can göreve geldiğinde Tarsus Belediyesi’nin altyapıya yönelik dış kaynaklı yıllara sari uzun vadeli borcunun yasa gereği tamamının MESKİ’ye geçmesiyle borcunun kalmamasından bahsetmemesi tepki çekti. Yine kayıtlarda Tarsus Belediyesi’nin Kocamaz döneminden devrolan bankalardaki nakdînin 42 milyon TL olduğu da dikkat çekiyor.

Şevket Can dönemine yönelik en büyük eleştiri ise gayrimenkullere yönelik oldu. Kocamaz döneminden Şevket Can dönemine devrolan 176 dairenin akıbeti ise merak konusu oldu.

“ŞEVKET CAN’A HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!”

Akla hayale gelmeyecek kumpas organizasyonuyla Mart yerel seçimlerine girmesi engellenen önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ettiği dönemde yaptığı konuşmada Şevket Can ile ilgili net konuşmuştu. Kocamaz, “O gün orada insanların gidişini engellemek için “gelen kişi Hac’dan mı geliyor, gelen kişi aday mı ki karşılıyorsunuz ” gibi ifadeleriyle beni yürekten yaralayan ve “karşılayacaksanız Mersin’de karşılayın niye Tarsus’ta karşılıyorsunuz” gibi ifadeler kullanan Şevket Can’a ve Baki Şimşek’e hakkımı helal etmiyorum. Elbette hakkımı etmeyeceğim çok kişi var. Ancak bu iki isimde o kadar emeğim vardır ki onların adını buradan açıkça söylemekten çekinmiyorum” şeklindeki ifadelerle sitemini dile getirmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle