Hoşgeldiniz  

AYDINCIK YANGININDA 4 EV TAMAMEN KÜL OLDU, AİLELER YARDIM BEKLİYOR!

admin | 24 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, geçtiğimiz hafta Mersin’in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınından olumsuz etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını söyleyen Gökçel, “Vatandaşın elinde ne evi ne ağılı ne de hayvanına yedirecek otluk alan kaldı” diyerek sorunu gözler önüne serdi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Aydıncık İlçesinde çıkan yangında zarar gören aileler ile bir araya geldi. Evleri yanan ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Gökçel, mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerle görüşeceğini belirtti.

Manzaranın çok vahim olduğunu belirten Gökçel, “Pembecik Mahallesinde Ersoy Kara’nın evi, hayvanlarını barındırdığı ağıl yandı. Ormanların yanmasıyla keçinin besleneceği ne makilik ne otluk alan kaldı. Yemde de sıkıntı var. Muhtarımla birlikte yetkililerle görüşeceğiz, size yapılması gereken katkı neyse yapmaya çalışacağız” dedi.

Mersin Aydıncık’ta bin 500 hektarlık alanın yandığı orman yangınında evleri ile tüm eşyaları yanan aileler, devletten yardım bekliyor. Evlerinin yanı sıra muz üretimi yaptıkları seranın da yandığını belirten mağdur çiftçi kredi borçları olduğunu kaydetti. Mağdur aile, “Yangında her şeyimiz yandı. Çok şükür sağlımız yerinde umutsuz değiliz ama destek olunması gerekli. Bunu destekle atlatabiliriz” diye konuştu.

Pembecik mahallesinde incelemelerde bulunan CHP’li Gökçel, “Kelimenin tam manasıyla burada bir trajedi yaşanıyor. Ev diyemeyeceğimiz derme çatma yerlerde bu insanlar barınmaya çalışıyor. Bu mahallede 4 ev yandı. Hepsi perişan durumda, bu sıkıntının giderilmesi için gerekli görüşmeleri yapacağım” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle