Hoşgeldiniz  

ASBAŞKAN MAHMUT KARAK “TEMLİK OYUNUNU” ANLATTI

admin | 06 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin İdmanyurdu Asbaşkanı ve Başkan Adayı Mahmut Karak, katıldığı bir radyo programında kulübün içinde bulunduğu durum hakkında bilgi verirken, şok iddialarda da bulundu.

karakradyoprogramımersinsantra

25 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan Mersin İdmanyurdu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Başkan adayı olacağını açıklayan Asbaşkan Mahmut Karak, Kent Radyo’da Faik Güçlü’nün hazırlayıp, sunduğu Santra programına konuk oldu. Kulübün içinde bulunduğu tablo hakkında önemli açıklamalar yapan Asbaşkan Karak, kamuoyunda dolaşan eleştirilere açık yüreklilikle cevap verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde istifa eden Başkan Ali Tekin’in kulüp hesaplarına temlik koydurarak 17 milyon 500 bin TL kulübü kendilerine borçlandırdığı iddialarına sert yanıtlar veren Karak, “Temlik olayını sulandırdılar. Yalan söylediler. Kamuoyunu kandırdılar. Ne için? Size hemen söyleyeyim, kulüpten kimin alacağı kalmış ona bir baksınlar. Sırf İdmanyurdu’na gelecek para, kulüp için değil de o alacağı olan kişiye gelecek olan paralar gitsin diye temlik işini sabote ettiler. Bir kişinin alacağı için Mersin İdmanyurdu’nun geleceğiyle oynadılar. Temlik işini sosyal medyada sulandıranlar, Mersin halkını yalanla, iftirayla kandıranlar kime hizmet ettiler, zararı en çok kim gördü? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

“TEMLİK KONUSUNDA İFTİRA ATILDI”

 

Ali Tekin’in üzerindeki temlikle ilgili konuşan Karak, “Anadolu Bank’a ait olan temlik, Federasyon’la olan görüşmelerin ardından kulübümüzün menfaati için, geleceği için Ali Tekin’e devredildi. 17 milyon’luk temlik Ali Tekin’e geçti. Neden Ali Tekin? Bu temlik sokaktan geçen birine devredilmedi. Kulüp adına yetkili isim olan Kulüp Başkanı Ali Tekin’e devredildi. Ali Tekin’de Spor Toto’dan gelen parayı aldı, futbolcuların biriken ödemelerini yaptı. Gelen para belli, nereye harcandığı belli. Temlik hususunda bunu açık ve net söylüyorum iftira atanlar, kulübe gelsinler gireni de çıkanı da, nerelere harcanmış açık bir şekilde, rahat rahat inceleyebilirler. Ne gelmiş nerelere harcanmış. Şimdi bakın kamuoyuna dediler ki Ali Tekin kulübü 17 milyon TL borçlandırdı. Temlik ondan kondu. Hayır efendim. Bu yalandır. Bu apaçık iftiradır. Ali Tekin kulübün önünü açabilmek için, temliği üzerine aldırdı. Kendisine veya herhangi bir başka kuruluş, şahıs ve şirkete borçlandırmadı. Genel Kurul’da hesaplar ortaya çıktığında bu da görülecektir zaten” diye konuştu.

 

“BİRİLERİNE PARA KAZANDIRMAK İÇİN KULÜBÜN GELECEĞİNİ MAHVETTİLER”

 

Karak temlik konusunda açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şimdi bu iftira propagandasının ardından Ali Tekin de istifa etmeden önce gitti, noter kanalıyla üzerindeki temliği TFF’ye devretti. Ne kadar iyi oldu. Çünkü TFF’ye devrolan bu temlik yüzünden mesela sezon sonunda kulübe gelecek olan 7 Milyon TL’ye el konulacak. Bu 7 milyon TL sizin tüm sorunlarınızın büyük kısmını çözmenize yardımcı olacaktı. En azından önümüzdeki sezon transfer tahtasının açılması için büyük katkı sağlayacaktı. Artık bu para kulübe değil, o ilk sıradaki alacaklıya gidecek. Ama birilerinin bu parayı alması bu temlik oyununu başlatan ve yaydıranlar için daha önemliydi. İdmanyurdu’na ne olursa olsun. Kulübün geleceğine bu temlik oyununu yayanlar kan doğramıştır! Yazık, günah.”

 

“GENEL KURUL’DA SÜREN DAVALARI SAKLAMIŞLAR”

 

Kulübün borç durumuyla da ilgili açıklamalar yapan Mahmut Karak, 28 Eylül’de göreve geldikleri Genel Kurul’da söylenen 76 Milyon TL’lik borcun “eksik” söylendiğini ifade etti. Karak, “Genel Kurul’da 76 milyon TL borç var dediler. Fakat bizlere FİFA ve TFF’deki süren davalardan bahsetmediler. Mesela 20 gün önce hiç hesapta olmayan De Souza’ya ödenmesi gereken 4 Milyon TL’lik borç önümüze kondu. Bunun gibi kaç tane daha geldi. 76 Milyon’u nasıl ikiye katladınız diye bize soruyorlar. Ben de diyorum ki gelin benim dönemimi tıpkı bizim önceki dönemlere yaptığımız gibi bağımsız denetçilere inceletin. 1 TL’lik üstüne konan borç var mı? Yoksa 11 Milyon TL’ye yakın bir borç mu ödenmiş bizim dönemimizde bir incelesinler. Ben de sorarım o zaman Genel Kurul’da neden süren davalardan ve bunların meblağlarından bahsetmediniz? Biz geldik geleli borç ödedik, yapılandırmalar yaptık. Siz bunca zaman ödemelerinizi neden vaktinde yapmadınız?” açıklaması yaptı.

 

Başkan adaylığı konusunda da konuşan Mahmut Karak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Şahsım adına bu kulüp için şu kısa zamanda büyük mücadele verdik. Taşın altına hem maddi hem de manevi anlamda gövdesini koyacak bir ekip kuruyoruz. Mersin İdmanyurdu’nu önce düzlüğe çıkaracağız. İlk hedefimiz bu. Burada Sayın Burhanettin Kocamaz’a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bunu iddia ediyorum Mersin için takımı düşünen tek insan diyebilirim Sayın Kocamaz için. Buradan kendisine sadece kulüp yöneticiliği vasfımla değil, bir Mersinli olarak şükranlarımı sunuyorum.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle