Hoşgeldiniz  

AKDENİZ’DE “ENERJİ SAVAŞLARI”

admin | 31 Temmuz 2018 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz’de geçtiğimiz aylarda Güney Kıbrıs Rum Kesimi, ABD, İsrail ve Yunanistan tarafından yapılan “tatbikat başlıklı askeri girişim”i de yorumlayan Polat, bunun uzun soluklu bir planın parçası olduğunu söyledi ve “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki bağı koparmakla kalmayacak, bölgenin tüm enerji kaynaklarını da sömürecekler” dedi.

Emekli Tuğamiral Soner Polat Mısır, BAE gibi ülkeleri de yanlarına alan haçlı ordusunun, alenen İslam coğrafyasına saldırdığını söyledi. ABD öncülüğünde kurulmaya çalışılan Arap Natosu girişimini ihanet ittifakı olarak niteleyen Polat, “Bu koalisyon, istilacı neo-haçlı yapılanmasıdır” dedi.

 

“İSRAİL’İN MERSİN-KIBRIS KORİDORUNU TÜRKİYE’YE KAPATMA PLANLARI VAR”

 

Suriye’nin kuzeyinde başlayan ve Anadolu’yu hedef alan kuşatma kalkanının Akdeniz ekseninde sürdürülmeye çalışıldığına dikkat çeken Emekli Tuğamiral Polat, “İsrail, Mısır, BAE, Suudi Arabistan, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin de aralarında olduğu tüm tahrik ve kışkırtmaların arkasında ABD var” dedi.

 

Bir yandan da İsrail’in Akdeniz deniz sahasını Gazze’ye, Mersin-Kıbrıs koridorunu da Türkiye’ye kapatma planları yaptığını kaydeden Polat, “Akdeniz kuşatmasını başarmaları halinde Ege’de de benzer planı devreye sokacaklar” diye konuştu.

 

“Türkiye ve KKTC arasındaki tüm enerji kaynaklarını sömürecekler” Akdeniz’de geçtiğimiz aylarda ABD, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi tarafından yapılan “tatbikat başlıklı askeri girişim”i de yorumlayan Polat, bunun uzun soluklu bir planın parçası olduğunu söyledi.

 

Polat, şunları söyledi: “Akdeniz’den kuşatılma hamlesi, Afrin, Münbiç, Kamışlı ekseninin devamı niteliğindedir. Türkiye, kurulmaya çalışılan bu kuşatma kalkanına da geç olmadan müdahale etmelidir. Annan Planı kuşatma kalkanının başlangıç unsuru oldu. Sızdırılan bilgiler Türkiye’ye dönük art niyetli adımları yeterince ortaya koydu.”

 

Emekli Tuğamiral Soner Polat, BM’nin kasasında kilitli “korsan işgal haritası” olduğunu söyledi. Şartların olgunlaşması ile Fransa ve İtalya’nın da Akdeniz işgal paktına dahil edileceğini kaydeden Polat, “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs arasındaki bağı koparmakla kalmayacak, bölgenin tüm enerji kaynaklarını da sömürecekler” uyarısında bulundu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle