Hoşgeldiniz  

AK PARTİLİ ERCİK: “HER TÜRLÜ ARAŞTIRMA YAPILDI, KIYIYA BİR ZARAR VERMEYECEK!”

admin | 15 Temmuz 2018 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri konusunda çevreci grupların manipülasyonlarına cevap veren AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, çevrecilere seslendi: Kıyıya bir zararı olmayacak. Her türlü araştırma yapıldı. Bunun takibini yapacak olan çevrecilere sesleniyorum, yerimiz belli. Her sorularına açıkça cevap vermek isteriz, buyursunlar gelsinler!”

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri için geri sayım sürerken, Mersinlileri manipüle etmek için iftira düzeyinde saldırıya geçen bazı STK’lar ve çevreci derneklerine AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten net yanıtlar geldi.

 

Kanal 33’te Fatih Alkar’ın sunduğu Siyasetin Nabzı programında konuşan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “Dünyanın en büyük balık üreticisi ülkelerinden birisi Norveç’tir. Şimdi buradan özellikle basın yayın yoluyla ve sosyal medyada sürekli çamur atma düzeyinde eleştiri yapan kişilere soruyorum. Norveç’te bu balık çiftlikleri kıyıya kaç metre uzaklıkta? Hiç araştırmışlar mı caba? Ben söyleyeyim, Norveç’teki balık çiftliklerinin kıyıya uzaklığı 900-1000 metre arasındadır. Bu arada Mersin’de balık çiftliklerinin kıyıya uzaklığı kaç metre olacak? 2 bin 800 metre ile 3 bin 1000 metre arası olacak. Danimarka ve Norveç’te bu mesafe tartışmaya neden olmuyor da bizim Mersin’de olay oluyor. Norveç’e ve Danimarka’ya bu mesafe bir zarar vermiyor da Türkiye’ye mi zarar veriyor?” dedi.

 

Mersin’de faaliyet gösteren 2 balık çiftliğinin dönemin Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın isteği doğrultusunda kıyıdan daha da ileriye taşındığını kaydeden Ercik, “Şimdi bu faaliyetteki balık çiftlikleri de daha da açığa taşındı. Dana Adası’na bu çiftliklerin yakınlığı tam 2 bin 950 metre oldu” şeklinde konuştu.

 

“BU MESAFEDEN KIYIYI ETKİLEMESİ MÜMKÜN DEĞİL!”

 

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftlikleri için 3 bakanlığın çok ciddi şekilde inceleme yaptığına vurgu yapan Cesim Ercik, “Bakın tüm etkileri incelendi. Mersin’e kurulacak olan balık çiftlikleri neredeyse 3 kilometre uzaklıkta olacak. Bu mesafeden de kıyıyı etkilemesi söz konusu değil. Her türlü inceleme ve araştırma yapıldı. Vatandaşlarımızın içleri rahat olsun” dedi.

 

KADEMELİ OLARAK 8 BİNE YAKIN BÖLGE İNSANINA İŞ İMKANI

 

Balık çiftliklerinin Mersin’e sağlayacağı istihdama da dikkat çeken Ercik, “Yaklaşık 8 bine yakın hemşerimiz buralarda istihdam edilecek. Bizim derdimiz üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi? Önce buna bir karar verelim. Biz buradan tüm çevresel etkileri değerlendirilmiş ve zararı olmayacağı yetkili tüm mercilerden onay alınmış bir yatırımın Silifkeli, Anamurlu, Aydıncıklı, Bozyazılı hemşerilerimize sunacağı istihdamı konuşalım. Aynısını nükleer santral için de yaptılar. Ne oldu? Şimdi konuşan var mı? Çünkü gördüler, inşaat sürecinden itibaren dediğimiz her şey yapılmaya başlandı. Balık çiftlikleri için de böyle olacak” diyerek çevre derneklerine de şu çağrıda bulundu:

 

“Bakın bizim yerimiz belli. Balık çiftliklerinin vereceği bir zararın olduğuna inanıyorlarsa, buyursunlar gelsinler, biz her türlü cevabı vermeye hazırız. Her şekilde tartışırız. Bütün veriler ortada, Mersinlileri endişeye sevk edecek hiçbir şey yok!”

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle