Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE OLAYLI KONGRE SONUÇLANDI: BEKİR TOPÇU BAŞKAN OLDU

admin | 07 Mart 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2. aday sıkıntısı yaşanan AK Parti Toroslar İlçe Kongresi tamamlandı. Oy sayımının ardından kazanan Bekir Topçu oldu.

AK Parti 5. Olağan Toroslar İlçe Kongresi Korukent’teki Voleybol Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Abdulkadir Özel, İl Koordinatörü İsmail Aydın ve Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Belediye Başkanları Mustafa Gültak, Ferat Aktan, Atsız Afşın Yılmaz, İl Başkanı Cesim Ercik ve partililer katıldı.

AK Parti Genel Merkezi tarafından ilçe başkanı atanan ve desteklenecek aday olarak deklare edilen Bekir Topçu’nun karşısına günler öncesinde aday olarak çıkacağını açıklayan Ahmet Kara, türlü tartışmaların ardından Divan heyeti tarafından adaylığı kabul edildi. Ahmet Kara’nın listesinin Divan’a verilmesini engellemek isteyen Bekir Topçu taraftarları ile Ahmet Kara destekçileri arasında yaşanan arbedeye güvenlik güçleri müdahale etti.

Uzun süren tartışmanın ardında Divan Heyeti, Ahmet Kara’nın adaylığını ve listesini kabul ederek, 2 adaylı kongreye izin verdi.

Listelerin onaylanmasının ardından oylamaya geçildi. 341 delegenin oy kullandığı kongrede Topçu 221 oy alırken, Ahmet Kara 120 oyda kaldı. Sonuçların açıklanmasının ardından birlikte podyuma çıkan Topçu ve Kara İl Başkanı Cesim Ercik’le birlikte partilileri selamladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle