Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MKYK’DAN İTTİFAK KOMİSYONUNA: YEREL SEÇİM İTTİFAKI İÇİN HIZLANIN ÇAĞRISI

admin | 09 Şubat 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında 15.45’te toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Mahir Ünal, yerel seçimlerle ilgili olarak “Seçim pusulasına ilişkin çalışmamız devam ediyor. Yerel seçimler tek zarf, tek sandık üzerinden yapılacak” dedi.

Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı, saat 15.45’te başladı. Sona eren toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklamalarda bulundu.

 

İŞTE ÜNAL’IN YEREL SEÇİM İTTİFAKIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI:

 

Uyum yasaları komisyonları, 5 komisyon olarak çalışmaya devam ediyor. Milli Mutabakat Komisyonu çalışmalarına devam ediyor. Seçim kanununun bir gereği olarak, 1 yıl önce düzenlenmesi gereken yasalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Yüzde 10 barajının korunması hususunda mutabakat oluştu.

 

“YEREL SEÇİM TEK ZARF, TEK SANDIK ÜSTÜNDEN YAPILACAK”

 

Seçim pusulası konusunda partilerin asıl maksadı olan, kurumsal kimliğini korumak, oylarının belli olmasını sağlayacak şekilde çalışmamız da devam ediyor. Yerel seçimlerde tek zarf tek sandık üzerinden yapılacak seçimler. Bunu da bir bilgi olarak sizlerle paylaşayım. Meclis’e ilk olarak yerel seçimlerle ilgili düzenlemeyi göndereceğiz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle