Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’DEN ATAKLI, BAŞBUĞ VE SAĞLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

admin | 07 Ocak 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Parti, dün 81 ilde CHP’li Fikri Sağlar hakkında başörtüsü, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı hakkında da darbeyle ilgili açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

AK parti Genel Merkezinin talimatının ardından harekete geçen AK Parti Mersin İl Teşkilatı, Gazeteci Can Ataklı, CHP eski Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un konuşmaları hakkında Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu sonrası Adliye önünde basın açıklaması yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, “AK Parti Mersin İl Teşkilatını temsilen, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında Türk Ceza Kanununun “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” başlığını taşıyan 216’ncı maddesine istinaden, Cumhuriyet Başsavcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Türkiye’nin 81 vilayetindeki AK Parti teşkilatları olarak biz de, yapılan bu saldırıları; demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taşıyıcısı siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle, milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz. Benzer her türlü girişime karşı da aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizi de özellikle belirtmek istiyoruz” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle