Hoşgeldiniz  

ADANA MİTİNGİ SONRASI CHP’DE KAZAN KAYNADI

admin | 05 Aralık 2016 | Genel, Gündem, Siyaset, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Genel Başkanlık yarışı resmen başladı. CHP’de ulusalcıların ve sosyal demokratların desteklediği isimler de netleşiyor.

 

123654fikrim

 

CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı muhalif sesler çoğalmaya başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana mitinginde FETÖ tutuklusu gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan’ın isimlerini alkışlatmasının ardından deyim yerindeyse ortalık karıştı. CHP tabanından, milletvekillerine kadar tepkiler artmaya başladı.

 

ULUSALCILAR İNCE’DEN YANA

 

CHP’de genel başkanlık için çok sayıda isim telaffuz edilmeye başlandı. Partinin ulusalcı kanadının ağırlıklı olarak Muharrem İnce’yi istediği öne sürüldü. Hatta İnce’nin genel başkanlık için çalışmalarını hızlandırdığı ve bu kapsamda Gayrettepe’deki Dedeman Otelinde 100 kişiye yemek verdiği ifade edildi. CHP delegelerinden oluşan yemeğin sponsorluğunu da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin üstlendiği öne sürüldü.

 

Tanju Özcan, Gürsel Erol, Selina Doğan, Birol Ertem, Hayati Tekin, Turabi Kayan, Hüseyin Yıldız, Özkan Yalım dahil 45 vekilin yeni bir isim istediği ve bu bağlamda Muharrem İnce’nin isminin bu grupta öne çıktığı iddia ediliyor.

 

PARTİ “SOL” KANADI SAĞLAR DİYOR

 

CHP’de öne çıkan diğer bir grup da sol ağırlıklı ve Kürt seçmene daha yakın isimlerden oluşuyor. Bu grubun da şimdilik uzlaştığı ismin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar olduğu öne sürüldü. Son olarak CHP’nin solda öne çıkan milletvekilleri Eren Erdem, Orhan Sarıbal ve Ali Şeker’le birlikte Edirne’de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret eden Sağlar’ın bu ziyareti, partinin ulusalcıları tarafından hoş karşılanmasa da sosyal demokrat kesimin takdirini kazanmıştı.

 

Sağlar’a önemli bir desteğin de Sezgin Tanrıkulu tarafından verildiği öne sürüldü. 1989 Kürt Raporunu hazırlayan ekibin içinde yer alan Sağlar’ın Kürt seçmen üzerinde olumlu izlenimler yarattığı bilinirken, Doğu oylarının da Fikri Sağlar’la artabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduran bazı partililerin, Sağlar ismine sıcak baktığı kaydedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle