Hoşgeldiniz  

3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ “SINIRLI” DA OLSA KUTLANDI!

admin | 03 Ocak 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlama programı kapsamında çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Covid-19 pandemi tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek, Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile il protokolü üyeleri katıldı.

Atatürk Anıtına Mersin Valiliği, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulduğu tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile sona erdi.

Törenin ardından yaptığı açıklamada Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı kutlama programının Covid-19 nedeniyle pandemi kurallarına uygun olarak sınırlı sayıda katılımla icra edildiğine dikkat çeken Vali Ali İhsan Su; “Mersinliler bundan 99 yıl önce kadını erkeği, yaşlısı genci ile hep birlikte Mersin’e sahip çıkmış, Mersin’imizi düşman işgalinden kurtarmışlardır. Tarih boyunca milletimiz daima bağımsızlığına sahip çıkmış, istikbaline, istiklaline uzanan elleri her zaman kırmıştır, bundan sonra da kıracaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum, tüm Mersinli hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle