Hoşgeldiniz  

“16 NİSAN, TÜRK SİYASİ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ DÖNEMEÇLERİNDEN BİRİ”

admin | 13 Şubat 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli bir dizi temaslarda bulunmak ve toplantılara katılmak üzere Mersin’e geldi.

caniklimersinvalilikdanışmameclisi

Mersin’deki programına Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret ederek başlayan Başbakan Yardımcısı Canikli, Sahil Valilik önünde Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne tarafından karşılandı.

 

Karşılamanın ardından Şeref Defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Canikli’ye ziyaret sırasında Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Ali Cumhur Taşkın’ın da eşlik etti.

 

Ziyarette yaptığı konuşmasına İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Mersin’e geldiklerini belirterek başlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bu toplantıda başta 16 Nisan’da yapılacak olan referandum olmak üzere, ülke gündemindeki birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunulacağını ve bu konularda istişare edileceğini ifade etti.

 

Konuşmasının devamında 16 Nisan günü yapılacak olan referandumun Türkiye için bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Canikli, bu toplantıda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ne olduğunun, nasıl bir düzenleme içerdiğinin ve mevcut sisteme getireceği farklılıkların vatandaşlarla paylaşılacağını da sözlerine ekledi.

 

Önümüzdeki süreçte ülke gündeminin en önemli konusunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olacağını da kaydeden Başbakan Yardımcısı Canikli konuşmasının sonunda, bu konunun sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin değil, uzun yıllardır tüm ülkenin gündeminde olduğuna dikkat çekerek, buna rağmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında yeterince bilgisi olmayan vatandaşlar varsa, bu tür ziyaret ve toplantılar vesilesiyle onların da 16 Nisan’a kadar referandum kapsamındaki düzenleme ile ilgili objektif olarak bilgilendirilmesini amaçladıklarını söyledi.

 

Canikli şöyle devam etti: “Yani sadece TBMM’nin değil,  Türkiye’nin gündeminde konuşuluyor, tartışılıyor, değerlendiriliyor. Ama yine de bu 16 Nisan tarihine kadar, yani referandumun yapılacağı tarihe kadar özellikle bu konu hakkında yeteri kadar bilgilendiremediğimiz vatandaşımıza ulaşmamız gerekiyor. Gerçek boyutuyla hiç ilave bir şey katmadan ne getiriyorsa, bütün bunlar siyasi herhangi bir şekilde değerlendirmeye tabi tutmadan ya da siyasi gerekçelerle değerlendirmeden, objektif olarak getirilen bu düzenlemenin anlatılması noktasında bütün arkadaşlarımızla, bütün teşkilatımızla birlikte gayret sarf edeceğiz. Bundan sonraki bütün toplantılarımızda da bu konu üzerinde duracağız.”

 

Ziyaretin ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve beraberindekiler, İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’na geçti.

 

caniklikonuşma1

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle