Hoşgeldiniz  

122 KG’LİK KOKAİN YAKALAMASIYLA MERSİN POLİSİ 1.LİĞİNİ PERÇİNLEDİ

admin | 10 Ağustos 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2017 yılının ilk 6 aylık verilerine göre il narkotik suçlarla mücadele müdürlükleri arasında Türkiye sıralamasında 1. Olan Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, son dönemlerin en büyük yakalamasına imza atarak, birinciliğini perçinledi. Devletin Mersin rotasını kaçakçılığa çevirdiği yeni dönemde Kaçakçılık noktasında başarılı operasyonlara imza atan Vali Ali İhsan Su’nun şehre atanmasının ardından operasyonların da hızını arttırması Mersin’deki uyuşturucu trafiğine de büyük darbe vuracağına inanç tam.

Mersin’de hemen her gün önemli bir uyuşturucu operasyonu haberi ajanslara düşüyor. Son olarak  Mersin’de limana yaklaşan bir yük gemisine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 25 milyon TL olan 122 kilo 685 gram kokain ele geçirilmişti. Böylesi büyük partinin yakalanması, son dönemlerdeki en büyük yakalama olarak tarihe geçti.

 

Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin Karaman’dan Mersin’e atanmasıyla başlayan yeni dönem Sakarya’da başarılı operasyonlarla dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın da Mersin’de görevlendirilmesi kentte önemli operasyonların başlayacağına ilişkin işaret olarak yorumlanmıştı. Nitekim Başsavcı Ercan ve Emniyet Müdürü Şahne’nin yönetiminde gerçekleştirilen operasyonlarla özellikle uyuşturucu tacirlerine kentte göz açtırılmadı.

 

Kaçakçılığın yoğun şekilde görüldüğü sınır şehri Şırnak’ta görev yapan Vali Ali İhsan Su da, Şırnak’ta gerçekleştirilen kararlı ve etkili operasyonlarla sınır geçişinde kaçakçılara büyük darbe indirilmesine yol açmıştı. Burada başarılı bir Valilik dönemi geçiren Vali Su da son Valiler Kararnamesiyle Mersin’e atanmıştı.

 

BAKAN SİNYALİ VERDİ

 

Vali Su’nun Mersin’e atanmasının gerekçesini de Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Vali Su’ya yaptığı ilk ziyarette “üstü kapalı” açıklamıştı. Bakan Elvan, kentteki uyuşturucu trafiğini ilk defa net bir şekilde dile getirmişti. Elvan,“Mersin için sıkıntı teşkil eden bazı alanlar var. Özellikle uyuşturucu konusu. Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere, sayın Valimiz, il jandarma komutanımız, ilgili tüm arkadaşlar bir bütün olarak uyuşturucu ile mücadelede çok önemli bir gelişme sağladı. Çok büyük bir gayret sarf ediliyor. Bundan sonraki süreçte de uyuşturucu konusunu Mersin’in gündeminden çıkarmak istiyoruz” diye konuşmuştu.

 

MERSİN İL, TÜRKİYE 1.Sİ OLDU

 

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında uyuşturucu satıcılarına göz açtırmayan Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de çizilen yeni rotanın ardından önemli bir başarıya imza attı. Mersin İl Emniyeti, nüfusu 1 milyondan fazla olan iller arasında başarı sıralamasında 148 puan alarak Türkiye birincisi oldu. Kentte girilmedik mahalle, kontrol edilmedik sokak bırakmayan ekipler, özellikle ‘torbacı’ diye tabir edilen sokak satıcılarına nefes aldırmıyor. Son dönemde halkın da desteğini ve güvenini alan ekipler, vatandaştan gelen şikayetlerle de uyuşturucu satıcılarını suçüstü yakalıyor.

 

ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRILMIYOR

 

Ekipler ayrıca sokaklardaki torbacıların yanı sıra okul önlerinde genç ve çocukları zehirleyen zehir tacirlerine de geçit vermiyor. Sürekli yapılan denetimler sayesinde şüpheli şahıslar ve zehir tacirleri okul önlerinde duramazken, buradan gözaltına alınan şahıslardan 20’si tutuklandı.  Yaptığı başarılı operasyonlar sayesinde Mersin Narkotik, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yayınlanan 2017 yılının ilk 6 aylık verilerine göre il narkotik suçlarla mücadele şube müdürlükleri arasında 148 puan alarak birinci sırada yer aldı. Mersin’i 142 puanla Kayseri, 138 puanla Samsun takip etti. Büyük illerden İzmir 117 puanla 7., Ankara 114 puanla 8., İstanbul 102 puanla 9. sırada yer aldı.

 

SON DARBE KOKO’CULARA!

 

Mersin Emniyeti’nin son başarısı, operasyonlar tarihine de geçti. Mersin’de limana yaklaşan bir yük gemisine düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 122 kilo 685 gram kokain ele geçirildi. Piyasa değerinin yaklaşık 25 milyon TL olduğu vurgulanan operasyonun, bölgedeki uyuşturucu trafiğine vurulmuş en önemli darbelerden birisi olarak yorumlandı.

Eskort

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle