Hoşgeldiniz  

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI İŞÇİ KIYIMI REKORU KIRAN SEÇER’İN KUTLAMASINA GÜLTAK’TAN “ÜSTÜ KAPALI” YENİ GÖNDERME:

admin | 09 Mayıs 2022 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mayıs ay meclis oturumunda Akdeniz Belediyesince kayyum döneminde işten çıkartılan ve mahkemeyi kazanarak işe dönüş hakkı sağlayan ancak Emniyet soruşturması nedeniyle henüz iş başı yaptırılmayan işçiler hakkında konuşurken, yine işçi kıyımıyla meşhur CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e göndermede bulundu.

Akdeniz Belediye Meclsi’nin Mayıs Ayı Olağan 1. Meclis Oturumunda HDP döneminde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan kayyum atamasının ardından işten çıkartılan işçilerden mahkemeyi kazananların tekrardan işe başlatılması durumu konuşuldu.

Mahkemeyi kazanan işçilerin tekrardan ne zaman işe başlatılacağını soran HDP’li Meclis Üyesi Özgür Çağlar’ın sorusunu yanıtlayan AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Devam eden bir süreç var. Komisyon kurmak zorundayız, mahkemeyi kazanan işçiler bu komisyon kararının ardından Emniyet tarafından yapılacak olan güvenlik soruşturmasının sonucunu beklemek durumundalar. Yasa böyle diyor. Bizim dönemimizde mahkeme kararına uyulmaması söz konusu olmamıştır. Tazminat hakkı bulunan işçilerin mahkeme kararıyla belirlenen tazminat tutarları hesaplarına yatırılmıştır. Bizde bu işçilerin 1 kuruş alacağı kalmamıştır” dedi.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı mahkeme kararlarına karşı uygulanan sistemi isim vermeden eleştiren Gültak, “Yoksa ben ne yapardım aslında Özgür Bey, mahkemeden işe dönüş alan işçiyi işe başlatırdım. Yeni sözleşmenin ardından 1 hafta sonra işten çıkartırdım. Sonra işçi bizi yine mahkemeye verir, kazanırdı ama bu sefer ben başlatmazdım bu da benim en doğal hakkım. Ama biz böyle bir şey yapmıyoruz. Ha bunu yapan Mersin’de belediyeler var mı, maalesef var. İşçi haklarını burada dile getirirken, diğer belediyelerde olan, yaşananları da dile getirin” diye konuştu.

“İŞÇİNİN HAKKINI YİYECEKSİN, İŞİNDEN EDECEKSİN SONRA 1 MAYIS’I KUTLAYACAKSIN. GEÇ ONU SEN!”

Gültak şöyle devam etti:

“Siyasi görüşü ne olursa olsun, işçi çıkartılmasına karşı biriyim. Çıkarmadım da, çıkarmayacağım da. Çünkü insanın evine götürdüğü ekmeği namus gibi görüyorum. Bence 1 Mayıs’ı en iyi bizim işçilerimiz kutladı. Yarın işsiz kalırız gibi bir tereddütleri yok. Merkez ilçeler içinde en iyi maaşı veren de bizim belediyemiz. Bir mobbing yok, bir korku yok. Lafta değil, icraatta 1 Mayıs’ı kutlamak lazım. İnsanların hakkıyla, hukukuyla oynayacaksın, işsiz bırakacaksın sonra da 1 Mayıs’ı kutlayacaksın. Geç onu sen.”

RAMAZAN BİLE KESMEDİ! GÜLTAK, SEÇER’E İŞÇİLER ÜZERİNDEN GÖNDERME YAPTI

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle