Hoşgeldiniz  

YENİŞEHİR’DE ZİNCİR MARKET RAFLARINDA BULUNAN ÜRÜNLER MİDE BULANDIRD!

admin | 21 Ağustos 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri bir zincir markette yaptığı denetimlerde birçok ürünün son kullanma tarihleri geçtiği halde satışa sunulduğunu tespit etti. Halk sağlığını tehlikeye atan işyeri hakkında yasal işlem başlatılırken, son kullanma tarihi geçen ürünler toplanarak imha edildi.

Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde düzenli olarak yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu belirledi.

Zincir marketin Batıkent Mahallesi’ndeki bir şubesinde son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulan ürünler toplanarak, imha edildi. İşyeri hakkında yasal işlem başlatan Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığını tehlikeye atanlara da göz açtırmıyor.

Raftan indirilen bazı ürünlerde son kullanma tarihinin geçmesinin yanı sıra kullanılmayacak durumdaki ürünler de mide bulandırdı. Raflarda küflenen peynirler ve süt ürünleri de tespit edildi.

Yenişehir Zabıtası ürünleri toplayarak imha etti.  

“HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTA İLGİLİ İŞLETMELERE GEREKLİ YAPTIRIMLARI UYGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşların sağlığına zarar veren her tülü olumsuzluğun önüne geçmek amacıyla denetimlerini hassasiyetle sürdüreceklerini kaydeden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin titizlikle yürüttüğü denetimler sonucunda ne yazık ki son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu tespit ettik. Bu durum, sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda toplumun güvenini sarsan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Hassas davranarak denetimlerini sıklaştıracak ve herhangi bir olumsuzlukta ilgili işletmelere gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlığına zarar veren her türlü olumsuzluğun önüne geçmek ve daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunmaktır. Vatandaşlarımız bu tür durumları ‘153 Alo Zabıta’ hattımızı ya da 444 33 54 numaralı Yenişehir Halk Masamızı arayarak bildirebilirler” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle