Hoşgeldiniz  

VALLA ŞAŞIRMADIK: AKDENİZ’DE CHP VE HDP, KUR’AN KURSUNA “HAYIR” DEDİ!

admin | 03 Temmuz 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı 1. Oturumunda belediyeye ait arsanın Kur’an Kursuna tahsis edilmesi için idarenin verdiği teklif; CHP-HDP ve sol partili meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda “Mülkiyeti Belediyeye ait Nacarlı Mahallesi, 596 ada, 1 ve 2 parseller ile mülkiyeti Maliye Hazinesi ve Belediyemize ait Nusratiye Mahallesi, 2070 ada, 1 parselde 674,00 m² yüzölçümündeki taşınmazın, 358,90 m²’lik Belediyemiz hissesinin Kur’an kursu binası inşa edilmesi şartıyla, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) bendine göre Akdeniz İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi ile ilgili İmar,  Çevre, Plan ve Bütçe, Gençlik, Spor ve Sağlık, Eğitim ve Kültür, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları ile Ekonomi ve Kalkınma komisyonlarına müştereken havale edilen konunun görüşülmesi” gündem maddesinde CHP ve HDP’nin başını çektiği sol blok, arsanın Kur’an kursu yapılmasına ret oyu verdi.

İLK ÖNCE CHP VE HDP KOMİSYONDA REDDETMİŞTİ

Komisyonda bölgedeki arsanın Akdeniz İlçe Müftülüğüne Kur’an kursu yapılması karşılığında tahsisi oy çokluğuyla reddedilmişti.

KUR’AN KURSUNA TAHSİSTE MECLİSTE DE RET VERDİLER!

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, idareden geldiği şekliyle arsanın tahsisinin Kur’an kursu yapılması karşılığında devrini oylattı. Cumhur ittifakı meclis üyeleri kabul verirken, CHP’li ve HDP’li meclis üyelerinin başını çektiği sol blok ret oyu verdi. 16 ret oyuna karşılık 12 kabul oyu yeterli olmayınca arsanın tahsisi meclisten geçmedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle