Hoşgeldiniz  

VALİ SU AÇIKLADI: “MERSİN’DE GENEL ANLAMIYLA KURALLARA UYULUYOR!”

admin | 15 Eylül 2020 | Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek Mersin’deki korona viüs salgının gidişatıyla ilgili bilgiler verdi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. MGC toplantı salonunda yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya gelen Vali Ali İhsan Su, Mersin’de pandeminin gidişatı hakkında konuştu.  

Vali Ali İhsan Su, “Burada önemli olan üç temel kural var: Maske takmak, fiziki mesafeyi korumak ve hijyene dikkat etmek. Bu üçüne dikkat edersek hayatımızı normal sürdürebilir ve pandeminin üstesinden çok rahatça gelebiliriz.” dedi.

“FİLYASYON EKİBİMİZ SIKI DENETİM YAPIYOR”

Pandemi sürecini kurallara uyarak atlatmanın mümkün olduğunu ifade eden Vali Su, bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgileri de paylaştı.

Vali Su, “Kurallara uyulması için her alanda çalışmalar yapıyoruz. Filyasyon ekibimiz var, pozitif vakaların ve temaslıların kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Bunları izolasyona tabi tutup, başka kişilerle temasını engelleyerek bulaşın artmasını engelliyoruz. Toplumda maske, mesafe, hijyen bilincini ciddi anlamda oluşturmak gerekiyor toplumda. Düğünlerden taziyelere, iş yerlerindeki çalışma şartlarından sokağa kadar her yerde aldığımız tedbirler var. Bu tedbirlerle ilgili denetim ekipleri kurduk. Bu denetim ekiplerimizle kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİ YURDU, İZOLASYONA TABİ TUTULAN POZİTİF VAKALARA AYRILDI

İzolasyona tabi tutulan pozitif vakaların da varlığına dikkat çeken Vali Su, “Bu kişilerin de kontrolünü bizzat, denetim ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz. Bunun için bir yurdumuzu iki bölüme ayırdık. Evde karantina süreci sağlıklı işlemeyecek olan, testi pozitif çıkan veya temaslı olan vatandaşlarımızı 14 gün boyunca bu yurtta ikamet ettiriyoruz” açıklaması yaptı.  

Vali Ail İhsan Su, Mersin’de genel itibarıyla kurallara uyulduğuna dikkat çekerek, kurallara riayet eden tüm Mersinlilere de teşekkür etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle