Hoşgeldiniz  

ÜCRETSİZ VERİLMESİ GEREKEN KARTLARI, SAĞLIKÇILARA 30 TL’YE SATTILAR! CUMHUR HAREKETE GEÇTİ!

admin | 03 Nisan 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Meclisi kararıyla sağlıkçılara belediye otobüsü toplu taşıma ücretleri kaldırılmıştı. Mersin 33 kartını ücretsiz yenilemek isteyen sağlık personelinden 30 TL yenileme ücreti alınması şok yaratmıştı. Kendilerinden alınan ücret fişleriyle CİMER’e başvuran sağlıkçıların feryadını şimdi de Cumhur ittifakı meclis üyeleri duydu. Cumhur üyelerinin kart ücreti alınması iddialarını Nisan ayındaki Büyükşehir Meclisine getirmek için hazırlıklara başladığı öğrenildi.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Ağır geçen pandemi döneminde çok yıpranan sağlık çalışanlarına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Haziran 2022 tarihine kadar ücretsiz yapılan toplu taşıma kararnamesine göre yol ücreti vermeyecek olan sağlıkçılara CHP’li yönetim, kart alma zorunluluğu getirmişti. Zorunlu tutulan kartların da 30 TL olması sağlık çalışanlarının büyük tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi doğrultusunda sağlıkçılara ücretsiz toplu taşıma hakkı büyükşehir meclisinden oy birliğiyle geçmişti. Toplu taşıma ücretsiz oldu ancak sağlıkçıların da kullandığı Mersin 33 kartları için 30 TL değişim parası alınması şok yaratmıştı. Üstelik kamuoyuna “31 Mart tarihine kadar” ücretsiz değiştirileceği duyurulan kartlar için sağlıkçılardan Mart ayı içinde 30 TL tahsilat yapılmıştı.

BÜYÜKŞEHİR İBRA EDİLEN FİŞLERE SESSİZ KALDI!

Konuyu Büyükşehir yetkilileriyle görüşen bazı sağlıkçılar, uygulamanın bu şekilde olmadığını ve kart değişimlerinden ücret alınmadığı cevabını aldı. Bu cevaba rağmen ödedikleri kart parası ücretlerinin fişlerini ibra eden sağlıkçılara paralarının iade edilmediği gibi net bir cevap da verilmemesi kafaları iyice karıştırdı.

CUMHUR İTTİFAKI NİSAN OTURUMUNA GETİRMEK İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Bazı sağlık personelleri önce konuyu CİMER aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına iletti. Ödedikleri ücretin fişlerini de kanıt olarak sunan bazı sağlıkçılar Cumhur ittifakı Büyükşehir Meclis üyelerine de durumu anlattı. Cumhur ittifakı üyelerinin konuyu Nisan ayındaki Büyükşehir Meclisine getirmek için hazırlıklara başladığı kaydedildi.

Meclis üyelerinin, kart değimini dahil olmak üzere sağlık personeline hem Cumhurbaşkanlığı kararnamesi hem de Büyükşehir Meclisi kararı doğrultusunda hiçbir şekilde ücret alınmaması gerektiğine işaret ederek, yapılan uygulamanın tazmini için Nisan meclisine konuyu taşıyacağı öğrenildi.

İŞTE CİMER’E DE GÖNDERİLEN O ÖDEME FİŞİ:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle