Hoşgeldiniz  

TİPİK SOLCU HAREKETİ: BARO SEÇİMLERİNDE BİLE BİRBİRLERİNE KARŞI SAF TUTTULAR!

admin | 07 Ekim 2020 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 1 Aralık’a kadar ertelenen Baro Genel Kurulu öncesinde Mersin’deki CHP’li siyasi avukatların 2 farklı adayın yanında birbirlerine karşı gelmesinin yankıları sürüyor.

Mersin Barosu seçimleri öncesinde adaylar çalışmalarını sürdürürken, CHP’li siyasilerin de seçimlerde taraf olması, hem de karşı karşıya gelmeleri büyük yankı uyandırdı.

Avukat olan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile yine bir başka CHP’li avukat Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in karşı karşıya gelmelerinin ardından Baro seçimleri daha da ilginç hale geldi.

İL BAŞKANI AKTAY, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ’IN YANINDA

CHP İl Başkanı Aktay’ın mevcut Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı desteklediği Baro kulislerinde konuşuluyor.

YEŞİLBOĞAZ TARAFINDAN CHP’Lİ ANTMEN’E AÇIK ÇAĞRI: “KARŞI TARAFI DESTEKLEMENİZ, BAĞLI OLDUĞUNUZ SİYASİ PARTİYE DE ZARAR VERECEK!”

Yine bir başka avukat CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de Yeşilboğaz’ın karşısına çıkan Gazi Özdemir’e açık destek verdiği biliniyor. Öyle ki, Yeşilboğaz’ın platformu olan Önce Baro’nu sosyal medya sayfasından açık açık Antmen’e çağrıda bulunuldu.

Önce Baro Platformu, “Sayın Alpay Antmen; 2018 yılı Mersin Barosu seçiminden önce, sizin de bizzat katkılarınızla demokrat avukatların dağınıklığını önlemek ve oylarını tek adayda birleştirmek amacı ile oluşturulan, “ÖNCE BARO PLATFORMU”na karşı cephe aldığınız tüm Mersin Barosu avukatlarının malumudur. Mersin Barosu’nun 2020 yılı genel kurulunda, Demokrat Avukatların temsilcisi Önce Baro Platformu’nun karşısında yer alan baro başkan adayına ve listesine neden destek verdiğinizin izahını bu güne kadar yapmadığınız gibi bu ibretlik tavrınıza tarafımızdan da hiç bir mana verilememektedir. Unutmayınız ki siz yalnızca avukat değil aynı zamanda bir milletvekilisiniz. Önce Baro Platformu ve bu platformun adayı olan Av. Bilgin Yeşilboğaz aleyhine çalışmalar yapmanız, üstelik bu çalışmayı platformumuz harici listelere girmeleri için bazı avukatlara bizzat teklif götürerek yapmanız yalnızca şahsınızı değil mensubu olduğunuz partiyi de yıpratmaktadır. Bileşenleri arasında yer aldığınız ve zamanında birlikte mücadele verdiğiniz Önce Baro Platformu üyelerine Mersin Barosu 2020 genel kurulunda almış olduğunuz bu hayret verici pozisyonunuzun izahını yapmakla yükümlüsünüz. Bu konudaki siyasi yahut kişisel her ne nedeniniz varsa, bunları yalnızca bizimle değil tüm kamuoyuyla paylaşmak zorunda olduğunuzu, bunun mesleki ve siyasi sorumluluğunuz olduğunu düşünüyoruz” açıklamasıyla şok yarattı.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle