Hoşgeldiniz  

TEHLİKE ARZ EDEN KÖPEKLER SOKAĞA BIRAKILDI, BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ!

admin | 19 Ocak 2022 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tehlike arz eden köpeklerin kısırlaştırılarak kayıt altına alınmasıyla ilgili verilen sürenin dolmasının ardından sahipleri tarafından kayıt altına aldırılmayan köpeklerin sokağa salınmasının ardından Büyükşehir’den açıklama geldi.

Tehlike arz eden köpeklerin kısırlaştırılarak kayıt altına alınmasıyla ilgili Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 14 Temmuz 2021’de yürürlüğe girmişti.  Yapılan yasal düzenleme ve daha sonra yayımlanan Tehlike Arz Eden Hayvanlar Genelgesi ile Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpeklere sahip olan kişilerin, bu köpeklerini kısırlaştırarak ve buna ilişkin belgeyle birlikte 14 Ocak 2022’ye kadar Bakanlığa başvurmaları ve veri tabanına kayıt ettirmeleri istenmişti.

Sürenin dolmasının ardından Türkiye genelinde 23 bini aşkın tehlike arz eden köpek, kayıt altına alınmıştı. Çok sayıda köpekse kayda alınmadan sokağa bırakıldı.

Mersin’de de çok sayıda tehlike arz eden köpek sokağa bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, bu hayvanlardan yakalayabildiklerini bakımevine getirdi.

BARINAK HEM SALI HEM DE PERŞEMBE ZİYARETE KAPALI OLACAK!

Bakımevindde yaşanan yığılmalar olduğunu açıklayan Büyükşehir Belediyesi bu nedenle Salı günleri kapalı olan barınağın Perşembe günleri de ziyarete kapatılarak, hayvanlara kısırlaştırma işleminin yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarını sürdürdüğü Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, çok sayıda köpeğin bakımevine getirilmesi ve bu hayvanların ivedilikle kısırlaştırılması gerektiğinden, işlemlerin daha sağlıklı bir ortamda yapılabilmesi amacıyla Salı günlerinin yanı sıra geçici bir süre Perşembe günleri de ziyarete kapalı olacaktır” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle