Hoşgeldiniz  

TARSUS İMAR LTD. HESAPSIZLIĞIYLA ŞOKA SOKTU: 2010’U DÜŞÜĞE SATTI, 2006 MODELİ FAHİŞ FİYATA KİRALADI

admin | 10 Ekim 2021 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz Meclis toplantısında Belediye Şirketlerinin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’nun İmar LTD.ŞTİ ile ilgili araştırma raporu Tarsus Belediye Meclisinde okundu. Raporda ortaya çıkan satış ve alım işleri şok yarattı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Tarsus Belediye Meclis toplantısında Belediye Şirketlerinin Hesaplarını İnceleme Komisyonu’nun İmar LTD.ŞTİ ile ilgili araştırma raporu okundu. Meclis Üyesi Cuma Ali Gören tarafından okunan raporda ortaya çıkan tespitler şok yarattı. CHP’li Haluk Bozdoğan yönetiminin hesapsızlığı kamuoyunda endişeyle karşılandı.

Rapora göre İmar LTD esnaflara 7 milyon 300 bin TL borçlu gözükürken, şirket hesabında bulunan 4 milyon 645 bin TL nakitle zararda olduğu açıklandı.

Raporda en dikkat çeken tespitlerden biri de Mikser satışı ve yerine kiralanması işi oldu. 2019 yılının Ekim ayında mülkiyeti İmar LTD’ye ait olan 2 adet mikser, masrafı olduğu gerekçesiyle satışa çıkarıldı. Yapılan satışa göre mikserlerin adedi 145 bin TL olarak faturalandırıldı.

Satışın hemen ardından İmar LTD yönetimi  ihtiyaç olduğu gerekçesiyle 4 adet mikseri kiralama yöntemine gitti. Buna göre 2006 model 3 adet Mercedes marka mikser yıllık KDV dahil adedi 212 bin 400 TL’ye, 1 adet de Ford marka mikser de yıllık KDV Dahil 184 Bin 40 TL’ye kiralandığı görüldü.

Kendi mülkiyetindeki 2010 model araçları sattıkları fiyatın çok daha üstünde ellerindekinden de düşük modelle kiralayan yönetime sözleşme feshi önerisinde bulunan komisyon, leasing sistemiyle ödenen kira bedeline yeni araçlar alınmasını tavsiye etti.

Raporun açıklanmasının ardından Mersin kamuoyunda mikser satış ve kiralama bedelindeki uygunsuzluk büyük tepki topladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle