Hoşgeldiniz  

TABİP ODASI AÇIKLADI: MERSİN’DE GÜNDE MİNİMUM 20 VATANDAŞ VEFAT EDİYOR!

admin | 18 Aralık 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin’de korona virüs kaynaklı ölüm sayılarını açıkladı. Antmen, “1 Ocak’tan bu güne bulaşıcı hastalık kaynaklı toplam 929 ölüm gerçekleşmiştir. Mersin’in toplam 1 milyon 378 bin 5 nüfuslu beş büyük ilçesinde bulaşıcı hastalıktan toplam ölüm il dışında defnedilenler hariç 721’dir” dedi.

Mersin’de yayılım hızını arttıran korona virüs salgınının gidişatı ve ölüm sayıları Mersin Tabip Odası tarafından açıklandı. Basın toplantısıyla vefat sayılarını açıklayan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Mersin halkı açısından da durumun iyi olmadığını özellikle vurgulamamız gerekiyor. Günde minimum 20 vatandaşımızın öldüğü, bin 500 civarında yeni vakanın olduğu bir dönem yaşıyoruz” diyerek Mersin’in salgın durumunu ortaya döktü.

“YOĞUN BAKIMLAR YÜZDE 100 DOLU!”

Yoğun bakımların Mersin’de dolduğunu kaydeden Antmen, “Her ne kadar Sağlık Bakanımız yoğun bakım ve servis doluluk oranlarını yüzde 70’ler civarında söylüyor ise de COVİD’li hastalara özellikle kamu hastanelerinde ayrılan servis ve yoğun bakım yatağı açısından durumun çok daha vahim olduğunu, doluluk oranlarının yüzde yüz olduğunu çok rahat söyleyebiliriz” dedi.

Kentte aktif çalışan sağlık çalışanları açısından da ciddi sıkıntıların olduğunu vurgulayan Mehmet Antmen, şu an hastanede ve yoğun bakımda tedavi görmekte olan 10’u hekim olmak üzere 20’nin üzerinde sağlık çalışanı bulunduğunu kaydetti.

1 HAFTADA 189 HASTA VEFAT ETTİ!

Mersin’deki ölüm sayıları hakkında da açıklama yapan Antmen, “1 milyon 840 bin 425 nüfuslu Mersin ilinde 01.01.2020-13.12.2020 tarihleri arasında toplam 929 ölüm bulaşıcı hastalıklardan olmuş; bunların 825’i Mersin’de, 104’ü Mersin dışında defnedilmiştir. Mersin’in toplam 1 milyon 378 bin 5 nüfuslu beş büyük ilçesinde bulaşıcı hastalıktan toplam ölüm il dışında defnedilenler hariç 721’dir. Bu ölümleri 100 bin nüfusa göre ilçelere dağıttığımızda yoksul nüfus arttıkça bulaşıcı hastalıktan ölüm sayısı da artmaktadır. Tarsus’ta bulaşıcı hastalıktan ölüm sayısı Mezitli ilçesinin dört katından fazladır” diye konuştu.

İŞTE O VAHİM TABLO:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle