Hoşgeldiniz  

SOSYAL MEDYADAKİ ALGIYI FETÖCÜ HESAPLARLA YÖNETİYORLARMIŞ… MERSİN BELEDİYESİ’NİN ADI BU DAVA DOSYASINA BU ŞEKİLDE GİRDİ!

admin | 07 Mayıs 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ’nün sosyal medya hesaplarındaki trollerine operasyonlar aralıksız sürüyor. Twitter’da yüzbinlerce takipçisi olan @kaçsaatolduson’un yöneticisine yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından ortaya çıkan Savcılık ifadesinde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi detayı şok yarattı.

Terör örgütü FETÖ/PDY’nin sosyal medya hesaplarından ‘@kacsaatolduson’un yöneticisi olduğu gerekçesi ile Gaziantep’te gözaltına alınan Hüseyin Yılmaz, dün sevk edildiği adliyede ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. Yılmaz, poliste ve savcılıkta verdiği ifadesinde örgütün hedeflerine ulaşmak için sosyal medyayı aktif olarak kullandığını anlatarak, bu hesapların nasıl yönetildiğini tek tek anlattı.

“BELEDİYELERİ ÇOK SAYIDA KİŞİNİN TAKİP ETMESİNİ SAĞLIYORDUM”

Yılmaz, verdiği ifadede aralarında CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 5 belediyeyle çalıştıklarını öne sürdü. Hüseyin Yılmaz şöyle devam etti:

“@kaçsaatolduson’ hesabını kullandığımız zamanlarda reklamları M.C. aracılığıyla Twitter üzerinden alırdık. M.C. de Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin reklam ajanslarıyla anlaşmalıydı. Biz bunların reklamlarını yapardık. Parayı da akrabalarımın hesaplarına gönderirdi. Reklam olarak saymış olduğum belediyelerin kendilerinin çekmiş olduğu videoları retweet yaparak çok sayıda kişinin takip etmesini veya etkileşime girmesini sağlıyordum, diğer sayfa yöneticileri de bildiğim kadarıyla aynı şekilde yapıyordu.”

“AMAÇ SOSYAL MEDYADA ALGI YÖNETMEK”

Daha önce başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp, tahliye edilen Yılmaz, örgütün talimatıyla çok sayıda sosyal medya hesabı açarak algı yönetimi yaptıklarını itiraf etti. Hüseyin Yılmaz, “Amaç sosyal medyada algıyı yönetmekti. Bu anlamda herkese partili, solcu, sağcı, dindar, hesap açma talimatı verildi. Her ay bunun değerlendirmesi yapıldı. Sağcı hesap açılmasının sebebi milliyetçi kesimi, solcu hesap açılmasının amacı solcu kesimi, dindar hesap açılmasının amacı dini kesimi sayfa etrafında toparlayarak, onların görüşleri doğrultusunda algı yaratıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine karşı antipati oluşturarak oy kaybı sağlamak, seçilmiş hükümeti yıpratmaktır. Takipçi sayısının artırılması için gerekirse takipçi satın alınması söylendi. Bu yapıda büyük bölgeler küçük bölgeleri, küçük bölgeler de illeri takip ediyordu. En tepede Türkiye sorumlusu vardı” dedi.

Kaynak: Yeni Şafak

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle