Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… SEÇER’İN İSTEDİĞİ 250 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA YETKİSİ MECLİS’TEN GEÇMEDİ!

admin | 08 Aralık 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısının 1. Oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı oturumu için MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda toplandı.

Toplantının en merak edilen gündem maddesi CHP’li Başkan Vahap Seçer’in Meclis’ten istediği 250 Milyon TL’lik kredi kullanma yetkisi oldu.

Plan Bütçe Komisyonundan gelen rapora göre Seçer’in bu talebi oy çokluğuyla reddedilmişti.

Oylama öncesinde Büyükşehir’in mali durumu ve yapılan çalışmalar hakkında Meclis’e detaylı sunum yapan CHP’li Seçer, “Sizden borçlanma yetkisi isterken yürüdüğümüz bu yolda siyasi değerlendirmelerden uzak karar verirsek Mersin’in gelişmesine büyük katkı sunarız. Bu yatırımların tamamlanması adına, bütçe denkliğinin sağlanması adına sizden bu yetkiyi istiyoruz” dedi.

CUMHUR SÖZ ALMADI, SEÇER GERİLDİ!

Cumhur ittifakına söz isteyip istemediğini soran CHP’li Seçer, Cumhur kanadının söz almak istememesi üzerine Seçer gerildi. Cumhur ittifakı meclis üyelerini Ankara’dan gelen talimatı uygulamakla suçlayan CHP’li Seçer, oylamaya geçmemek için de uzun uğraşlar verdi.

MHP’Lİ TOPKARA’DAN CHP’Lİ SEÇER’E: “HALKI GERMEYİN”

Komisyon raporunun yoğun eleştirilmesi üzerine söz alan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı MHP’li Mehmet Topkara, “Burada bir tahrik var. Yaptığımız işlerde daha önce komisyonu tebrik ettiniz. Şimdi yeriyorsunuz. Ağa benim diyorsunuz. İşinize geldiğinde komisyon iyi, gelmediğinizde kötü. Halkı germeyin. İl Başkanımız Siyasi Partiler Kanununa göre Grup Başkanımızdır. Tabi ki ben partimle beraber hareket edeceğim. Buraya parti kimliğimle geldim. Mersin halkı adına ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Faizler çok yükselmiş, yıl bitmiş bu nedenle görüş belirtmedik. Bu kararı Meclis alsın istedik. Komisyon olarak Meclise ipotek koymak istemedik. Dedik ki bu kararın takdirini meclise bırakalım istedik. Burada birilerini halkın önüne atmak gibi niyetiniz var” diye konuştu.

MHP’Lİ TAT: “BU KREDİNİN BÜYÜK YATIRIMLARA KAYNAK TEŞKİL EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUZ!”

MHP’li Mahmut Tat, “Tüm arkadaşları dikkatle dinledim. Tahrik ediyorsunuz. Yukarı karıştırıldı, il başkaları karıştırıldı. Bizler robot olduk. 18 aydır bu kredi konusunda hep tartışma yaşandı. Biz ittifak olarak tüm konuları tartışırız. Biz bu değerlendirmeleri yaparken, partilerimizi temsilen buradayız. Lafı başka yere çekmenin, tahrik etmenin alemi yok. 150-160 Milyon TL’lik bir gelir, 130 Milyon TL’lik bir gider var. Çok ciddi borç ödemişsiniz. Bu gelir gider tablosuyla bu kadar borç ödenmez. Bu kredinin büyük yatırımlara kaynak teşkil edeceğini düşünmüyoruz. Burada bir art niyet olsa geçtiğimiz ay 22 Milyon Avro’luk CNG’li otobüs alımı için kredi onayını da vermezdik” dedi.

Yaşanan tartışmaların ardından oylamaya geçildi. İdareden gelen teklifi oylatan CHP’li Seçer’in borçlanma istediği madde 32’ye karşı 36 oyla reddedildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle