Hoşgeldiniz  

SEÇER YİNE BAŞLADI: SENDİKADAN İSTİFA EDEN KADROLU İŞÇİLERE MOBBİNG VE SÜRGÜN!

admin | 23 Ağustos 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in kendisinin şoförlüğünü yapan Nail Kaya’yı Büyükşehir işçi temsilcisi sendikaya başkan yapmasının ardından sendika patron yanlısı tutum takınmıştı. Sıkıntılarını çözmek için sendikaya başvuran işçileri de oyalayan sendika temsilcisine tepki olarak Belediye İş’ten istifa eden kadrolu işçilere, Seçer yönetimi tarafından mobbingin başladığı öne sürüldü.

2019 yılındaki seçimlerin ardından belediye başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Vahap Seçer’in, Büyükşehir ve MESKİ bünyesindeki bürokrat, kadrolu işçi, memur ve KHK’lı işçilerle uğraşması ülke gündeminde büyük yer tutmuştu.

SEÇİMLERE 7 AY KALDI, HALA İŞÇİYLE UĞRAŞIYOR!

Göreve geldiği günden bu yana bürokratları sürgüne gönderen, kadrolu işçilere ve KHK’lı personele uygulanan mobbing, sürgün ve işten çıkarmalar uygulayan CHP’li Seçer, seçimlere 7 ay kala bu sefer de kadrolu işçilere baskıyı iyice arttırdı.

Seçer yönetiminin kadrolu işçilerin sosyal haklarını ellerinden alarak, aldıkları maaş 18 bin TL anca olan kadrolu işçilere şimdi de sürgün uygulaması başlattığı öne sürüldü.  

100’E YAKIN KADROLU İŞÇİ SENDİKADAN İSTİFA ETTİ!

Maaş düzenlemesi için sözleşme öncesi yetkili sendika Belediye İş Temsilcisi Nail Kaya ile görüşmek isteyen kadrolu işçiler, Kaya tarafından oyalandıkları gerekçesiyle kendilerinden habersiz idareyle sözleşme imzalayan sendikaya tepki göstermiş ve 100’e yakın kadrolu işçi sendikadan istifa etmişti.

KADROLU İŞÇİLERE SÜRGÜN BAŞLADI!

Büyükşehir ve MESKİ’de çalışan ve sendikadan istifa eden kadrolu işçilere Seçer yönetimi tarafından mobbing uygulanmaya başlandığı iddiası Mersin gündemine bomba gibi düştü. Sendikadan istifa eden kadrolu işçilerin birimlerinin değiştirilerek, farklı birimlere dağıtıldığı iddia edildi.

İSTİFALARIN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN MOBBİNG ARTTI… FLAŞ İDDİA!

Kendisinin şoförlüğünü yapan Nail Kaya’yı sendika temsilcisi yaptıran Vahap Seçer’in, Kaya üzerinden işçileri baskıladığı iddiaları yüksek sesle konuşulurken, Kaya’nın işçi değil, patron yanlısı tutumu nedeniyle sendikaya olan tepkiler de artıyor.

Vahap Seçer, 2019’da başkan seçilince Nail Kaya’yı makam şoförü yaptı. Bu görevi 3 yıla yakın sürdüren Kaya 2021’de yıl istifa etti. Ardından da 6 Şubat 2022’deki seçimlerde Belediye-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı seçildi.

Sendikanın ve Seçer yönetiminin istifa sayısını arttırmamak için MESKİ ve Büyükşehir’de görevli kadrolu işçileri yıldırma politikasını arttırdığı öne sürülüyor.  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SEÇER YİNE BAŞLADI: SENDİKADAN İSTİFA EDEN KADROLU İŞÇİLERE MOBBİNG VE SÜRGÜN! için 2 Yorum

  1. Yörük ali dedi ki:

    En iyi bildikleri iş sürgün etme işten Çıkarma adam kayırma az kaldı o sandık gelecek o işçiler de sürgünlerde gelecek

  2. Can mersin dedi ki:

    Tarsus ta mersinde hergun en az 10 görevlendirme yer değişikliği vs. Oluyor ya bırakın işçiler çalışsın rahat bırakın insanları zaten geçim derdinde işçiler. Vahap bey sizin bu altinizdaki kadrolar varya beş para etmez. Ancak mal mülk edinme derdine düşmüşler. Vicdan yok . Önce daire başkanlarıni değiştir. Tarsus koordinasyon müdürü hallaç pamuğunq donderdi tarsususu oradan oaraya işçiler bezdi. El insaf yahu….

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle