Hoşgeldiniz  

SEÇER AÇIKLADI: “PANDEMİ BOYUNCA MERSİN’DE TOPLAM 2 BİN 500 VEFAT YAŞANDI!”

admin | 17 Mayıs 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Katıldığı bir TV yayınında korona virüs salgını nedeniyle Mersin’de bugüne kadar toplam 2 bin 500 kişinin vefat ettiğini açıklayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, salgın kaynaklı günlük 6 ile 10 arasında defin yapıldığını kaydetti.

FOX TV’de yayınlanan ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta Sonu Programı’nın canlı yayın konuğu olan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer burada korona virüs nedeniyle Mersin’de yaşanan kayıp sayısını da açıkladı.

Mersin’deki vaka sayılarına ilişkin yöneltilen soruya Seçer, definlerin Büyükşehir’in uhdesinde yapılmasından kaynaklı günlük 6 ile 10 arasında defin yapıldığını bildiklerini ancak vaka sayılarına dair bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Vahap Seçer, vefat sayılarına ilişkin şunları söyledi:

“Ben en son bana ulaşan rakamları vereyim. 2 bin 275 vefat gerçekleşmiş ve Mersin’e defnedilmiş. 227 vefat burada olmuş ama cenazeler Mersin dışına gönderilmiş. Toplamda yaklaşık olarak 2 bin 500 vefat söz konusu. Bu şöyle daha net anlaşılır. Mersin’in yerli nüfusu 1 milyon 850 bin, Suriyeli nüfusu da katarsanız bu 2.2 milyon kişiye kadar ulaşabilir. Bizim pandemi süreci başladığı ilk 3 ayda toplamda vefat sayısı 25’ti. Mart, Nisan, Mayıs 2020’deki vefat sayısı toplamda 25’ti. Bugün geldiğimiz noktada üzerinden 1 yıl geçti. Bu sayı tam tamına 100 katına çıkarak, 12 ayda 2 bin 500 kişiye evirildi. Yoğun bir vaka görüldü. Bunun temel sebeplerinden bir tanesi Mersin’in dış illere açık olması. Çünkü yazlıkçı nüfus, denize, yaylalara gelen nüfusun Adana’dan, Konya’dan, Niğde’den, Gaziantep’ten, Urfa’dan maalesef buraya virüsü taşıması sonucunda burada vaka sayıları ve dolayısıyla da ölümlü vaka sayılarında önemli artış gözlendi.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle