Hoşgeldiniz  

SANSASYONEL’İN GÜNDEME TAŞIDIĞI BÜYÜKŞEHİR’DEKİ “EŞBAŞKANLAR” SABAH GAZETESİ’NİN MANŞETİNDE

admin | 27 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta ilk olarak sansasyonelhaber.net’in gündeme getirdiği Büyükşehir’deki şube müdürlerinin üstüne ilçelerde siyasi koordinatör atamaları Sabah Gazetesi’ne manşet oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer önceki dönemde görev yapan bürokratlara uyguladığı mobbingin dozunu iyice artırdı. Şube müdürlerini önce sürgüne gönderen CHP’li Başkan Seçer, şimdi de müdürlüklerini iptal edip normal kadrolara yerleştirdi. İlçelere koordinatör eşbaşkan olarak atama yapıp şube müdürlerinin odalarına yerleştirdi. Şube müdürleri ise personel odalarına geçti. Burada amaç partili olmayan bürokratlardan emeklisi gelenleri emekli olmaya zorlamak, emeklisi dolmayanları ise sindirmek.

Kanuna göre belediyelerde üst yönetim kadrosunda görev alan şube müdürleri 6 ay süre ile görev yaptıktan sonra kazanılmış hakları ellerinden alınamıyor. Ama CHP’li başkan hukuka aykırı bir şekilde şube müdürlerinin haklarını ellerinden alarak hem özlük, hem de unvan olarak hak gaspı yapıyor. Şube müdürlerinin üzerinde koordinatör eşbaşkanlar atayarak yetkilerini de ellerinden alıyor.

Geçen dönem şube müdürlüğü yapmalarına rağmen önce aynı görevle sürgüne gönderilen sonra da görevleri ellerinden alınan şube müdürleri şunlar: Mustafa Yalın (mühendis) Mustafa Saçıkara (uzman), Serdar Tanrıverdi (uzman), Sefa Tercan (mühendis) Mehmet Cücük (veteriner), Mehmet Ünal Erdal (uzman), Hasan Celal Taş (uzman), Aşkın Günay (uzman), Veysel Gölge (uzman), Hüseyin Namlı (uzman), Süleyman Cengiz (uzman).

Başkan Vahap Seçer’in bu tutumu Mersin’de tepkiyle karşılandı. Bürokratlara uyguladığı bu yasa dışı uygulama sonrasında adı geçen şube müdürleri dava açtı. Davalar sona erdiğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi büyük miktarda tazminat ödemeye mahkum edilecek. Bu tazminatların nasıl ödeneceği de ayrıca merak konusu.

Kaynak: Sabah Gazetesi

SANSASYONEL’İN GÜNDEME GETİRDİĞİ “O HABER”:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle