Hoşgeldiniz  

REFERANDUM SONUÇLARI, AİHM’E KAPALI MI?

admin | 22 Nisan 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HUDER Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Murat Altındere, 16 Nisan’da gerçekleştirilen referandum sonuçlarını AİHM’e götürmeye hazırlanan CHP’ye, yolun kapalı olduğunu işaret etti.

16 Nisan’da gerçekleştirilen referandumun ardından patlak veren mühürsüz pusulalar nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne referandumun iptali için gitmeye hazırlanan CHP’ye bir kötü haber de Avukat Murat Altındere’den geldi.

 

HUDER Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi Altındere, referandumun AİHM’e taşınamayacağını savundu. Altındere, “16 Nisan’da yasama organı seçimi değil, Anayasa değişikliği oylanmıştır. Bu bir seçim değil, referandumdur. Bu nedenle AHİM’e başvurulamaz. Anayasa Mahkemesine gidilemez. Zira Anaya Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılabilmesi için, hakkın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi tarafından da tanınması gerekir” diye konuştu.

 

YSK’nın seçim esnasında bu kadar net karar alamayacağını iddia edenlere de Anayasa’nın 79. Maddesini gösteren Avukat Murat Altındere, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Anayasamızın 79.maddesi gayet açık. Çabalar ve yaratılan yaygara nafile. 79. Madde aynen şöyle der; YSK’nın kararları aleyhine Danıştay ve Anayasa Mahkemesi dahil hiç bir mercie başvurulamaz.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle