Hoşgeldiniz  

PARTİLERDE ADAYLIK ÜCRETLERİ VE BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

admin | 25 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran’da gerçekleştirilecek milletvekilliği seçimleri için partiler aday adayları başvurularını almaya başladı.

AK PARTİ

 

Ak Parti’de 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için partilerinin aday başvurusu kabul etmeye başladığı bildirildi. Milletvekili adaylık başvurusu, 24-29 Nisan tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi veya il başkanlıklarına, alındı belgesi karşılığında, şahsen yapılacağı kaydedildi.

 

Ak Parti erkek, kadın ve engelli vekil adayları için başvuru ücretini yayınladı. Buna göre Erkek adaylardan 6 bin TL, kadınlardan 3 bin TL, engelli adaylardan da bin TL vekillik başvuru ücreti alınacak.

 

MHP

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili genel seçimleri için aday adaylığı başvuruları 26 Nisan 2018 Perşembe günü saat 09.00’da başlayıp, 3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 17.00’de sona erecektir” dedi.

 

MHP Genel Merkezi’nde 27. dönem milletvekili aday adaylığı başvuru kayıt bürosu hazırlıkları devam ediyor. Milletvekili adaylığı için başvuru ücretleri 2 bin 500 TL olarak belirlendi. Gaziler ve engelliler ise ücretsiz olarak başvuru yapabilecek.

 

SAADET PARTİSİ

 

Saadet Partisi’nde milletvekili aday adaylığı için başvurular, 24-30 Nisan arasında alınacak. Aday adayları, il başkanlıklarına veya bizzat partinin genel merkezine başvuru yapabilecek.

 

Başvuru ücretleri, erkek aday adaylar için 3 bin lira, kadın ve 25 yaş altı aday adayları için bin 500 lira olarak belirlendi.

 

CHP

 

CHP Genel Merkezi’nde 27. dönem milletvekili aday adaylığı süreci başladı. Milletvekili adaylığı için başvuru ücretleri 10 bin TL, dosya ücretleri de bin TL olarak belirlendi.

 

Öte yandan milletvekili adaylarının saptanmasında ‘ön seçim’ yerine, milletvekili adaylarının, “Merkez Yoklaması” yöntemiyle belirlenmesine karar verildi.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle