Hoşgeldiniz  

OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI ALAN İYİ PARTİ’DE MERSİN MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, TOPLANTININ ARDINDAN DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU…

admin | 07 Nisan 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yerel seçimlerde bekledikleri oy oranlarının oldukça altında kalan İYİ Parti, olağanüstü kongre akarı aldı. Akşener’in milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle yaptığı toplantının ardından değerlendirmede bulunan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Şimdi bizlere düşen görev; kendimiz çek edip, aynı hatalara bir daha düşmeden daha çok çalışmak, milleti kendimize inandırarak yolumuza devam etmektir!” dedi.

Yerel seçimlerde beklediği oy oranını yakalayamayan İYİ Parti’de Olağanüstü kongre kararı alındı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de geçtiğimiz günlerde partisinin Seçimli Olağanüstü Kongre yapacağını açıklamasının ardından milletvekilleri, Başkanlık Divanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle toplantıda bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Merkez Ek Bina’da basına kapalı olarak yapılan toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantıda, 31 Mart’ta yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin sonuçlarına ve seçimli olağanüstü kurultay sürecine ilişkin istişarede bulunulduğu öğrenildi.

27 Nisan’da yapılacak kongre öncesinde yapılan istişare toplantısına katılan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yerel seçimleri ve sonrasında oluşan siyasi tabloyu değerlendirdi.

“İYİ PARTİ OLARAK BAŞARISIZ OLDUK!”

İYİ Parti olarak, beklenenin çok altında oy aldıklarını kaydeden Burhanettin Kocamaz, “Yerel Seçim tamamlandı. Biz de İYİ Parti olarak Türkiye genelinde beklediğimizin çok çok altında bir oy aldık ve de başarısız olduk! Şimdi aslında nedeni büyük oranda belli olan bu başarısızlığın nedenlerini tam olarak belirleyip, aynı hata ve yanlışlara tekraren düşmeden, şu anda bulunduğumuz noktadan yeniden ayağa kalkma zamanı” diye konuştu.

“SEÇİMİN ÖZNESİ DAR GELİRLİLER VE EMEKLİLERDİR!”

Ekonomide yaşanan büyük krizin seçim sonuçlarını doğrudan etkilediğini söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Seçimin neticesini tencere ve mutfaktaki yangın belirledi. Seçmen içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle mutsuzdu. Bu nedenle de 22 yıldır Ülkeyi yöneten siyasi iktidara unutamayacağı bir ders verdi! Yani her türlü yanlışına rağmen, her seçimden 1. Parti olarak çıkan AKP’ye müthiş bir mağlubiyet yaşattı! Geçmişte bu hazin sonu yaşayan siyasi partiler gibi, AKP de artık halkın gözünden düşmüş, yeniden toparlanması zor bir döneme girmiştir! Ancak bu seçimin belirleyicisi büyük oranda enflasyon ve hayat pahalılığı, öznesi de dar gelirliler ve özellikle de emeklilerdir” dedi.

“CHP BU KREDİYİ MİLLETİN HAYRINA KULLANMAZSA 94’TE UĞRADIĞI HÜSRANA TEKRARDAN UĞRAYABİLİR!”

Yerel seçimlerde seçmenin CHP’ye kredi sunduğunu ifade den Kocamaz, şöyle devam etti:

“Seçmen AKP’ye ceza keserken, karşısında en güçlü gördüğü CHP’ye bir kredi sundu. CHP, bu krediyi Millet hayrına kullanamaz ise 1994’te olduğu gibi hüsrana uğrayabilir! Zira bu Millet, gerçekten büyük bir Millettir; ne zaman ve kime, nerede ve nasıl bir cevap vereceğini çok iyi bilir! Bunun geçmişte birçok örneği vardır, geçmişten ders alınmadığı için de tarih her seferinde yeniden tekerrür etmektedir!

Şimdi bizlere düşen görev, kendimiz çek edip, aynı hatalara bir daha düşmeden daha çok çalışmak,

Milleti kendimize inandırarak yolumuza devam etmektir! O nedenle de İYİ Parti olarak 27 Nisan’da seçimli Olağanüstü Kongreye gidiyoruz! Bu Kongrenin Vatanımız, Milletimiz ve Partimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle