Hoşgeldiniz  

NE SALDIRIYLA İLGİLİ NE DE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK EDİLEN 537 İŞÇİ İLE İLGİLİ CHP’Lİ SEÇER’DEN ÇIT YOK!

admin | 03 Şubat 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Göreve geldiği günden bu yana haksız yere işten çıkardığı işçilere her fırsatta “bankamatikçi, provokatör, hain” ithamları yaparak kenti geren CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den, Taş Bina saldırısı ve son olarak olayları tırmandıran 537 işçinin kısa çalışma ödeneğine sevk edilerek, kurumdan kopartılmasıyla ilgili 40 saati geçen sürede tek bir açıklama gelmemesi tepki çekti.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yönetiminin bu hafta başına MESKİ ve Büyükşehir bünyesinde çalışan ilk etapta 537 kişilik listeyi İŞKUR’a kısa çalışma ödeneğinden yararlanmaları için göndermesinin üstüne tırmanan gerilimin yankıları sürüyor.

Göreve geldiği günden bu yana önceki dönemde işe alınan 2 bin 269 işçiyi işinden haksız ve hukuksuz bir şekilde eden CHP’li Vahap Seçer, bu hafta başında da 537 kişiyi kısa çalışma ödeneğine göndererek kurumdan bağını koparmıştı.

SÜREKLİ OLARAK İŞTEN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERİ “ZAN” ALTINDA BIRAKTI!

İşçileri tazminatsız bir şekilde işten çıkaran CHP’li Vahap Seçer yönetimine karşı dava açan işçiler, Mahkeme sonuçlarını da kendi lehlerine olumlu şekilde almaya başlamıştı. Büyükşehir Belediyesini büyük bir tazminat yükünün altına sokan CHP’li Seçer’in her fırsatta kıyıma uğrattığı işçiler hakkında “bankamatikçi, provokatör, işe gelmiyor” iftirası atarak gerilimin tırmanmasına sebep olmuştu. İşine son verdiği tam 2 bin 269 işçiyi zan altında bırakmaktan çekinmeyen CHP’li Seçer, atılan iftiralar nedeniyle işçilerin hem tazminat hakkına el koymuş hem de işsizlik maaşı almalarını engellemişti.

Son olarak Taş Bina koridorlarında bin 250 olarak telaffuz edilen kısa çalışma ödeneğine sevk edilecek işçi sayısının ilk ayağı olarak Kültür A.Ş’ye bağlı 537 kişiyi İŞKUR’a yönlendirmişti.

Bu gelişmenin ardından gerilim iyice tırmanmış ve daha önce işten çıkarılan bir işçi, Taş Bina’ya molotoflu saldırı düzenlemeye kadar tepkiyi vardırmıştı.

KENDİSİNİ YAKMAYA ÇALIŞAN İŞÇİYE DE SUSTU, ENGELLİ 2 ÇOCUĞUYLA ORTADA KALAN İŞÇİYE DE SUSTU!

31 Mart’tan bu yana işçileri haksız yere işinden eden, işten çıkardığı 2 bin 269 işçiye ağır ithamlarda bulunan CHP’li Seçer, daha önce Tarsus Belediyesi önünde kendisini yakmaya çalışan işçi ile iki engelli çocuğuyla işinden edilip, belediyenin gönderdiği yardım kolisini Taş Bina’ya fırlatarak protesto eylemi gerçekleştiren işçiyi yok saymıştı.

40 SAAT GEÇTİ: ORTAMI YUMUŞATACAK HİÇ AÇIKLAMA YOK, SEÇER ORTADA YOK!

Taş Bina’ya gerçekleştirilen menfur saldırının ardından kamuoyu önünde hiçbir şekilde açıklama yapmayan CHP’li Vahap Seçer’in, olayları tırmandıran kısa çalışma ödeneğine sevk edilen işçileri de bilgilendirici konuşmaması gerilimin hala üst seviyede kalmasına neden olurken, CHP’li Seçer’in olayları yatıştırıcı açıklama yapmaması da Mersin kamuoyunca büyük tepkiye neden oldu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle