Hoşgeldiniz  

MÜFETTİŞ RAPORLARI ÇÖKMESE, ÜSTÜNE SKANDAL PATLAMASA BÜYÜKŞEHİR’DEN TIK YOKTU: İTFAİYENİN ÇALIŞMA SAATLERİ NİHAYET MEVZUATA UYGUN AYARLANDI… ARTIK 24/48 ÇALIŞACAKLAR!

admin | 19 Eylül 2023 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de itfaiye çalışma mevzuatına göre personelinin mesaisini ayarlamayan CHP’li Büyükşehir en sonunda çark etti. Türkiye’de itfaiye personelini 12/24 çalışma süresinde tutan tek belediye olan CHP’li Mersin Büyükşehir, gelen raporlardan sonra çark etti ve çalışma saatlerini 24/48’e göre ayarladı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir yanlıştan en nihayet döndü. Ağır ve tehlikeli iş kolu olarak sayılan İtfaiye personelinin çalışma saatleri mevzuata uygun ayarlandı.

İtfaiye personelini mevzuata aykırı bir şekilde 12 saat iş, 24 saat istirahat şeklinde çalıştıran tek belediye olan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi, gelen müfettiş raporları ve personelin adeta iflas etmesi nedeniyle itfaiye personelinin çalışma saatlerini mevzuatta yer alan 24 saat iş 48 saat istirahate göre ayarladı.

Dün itfaiye personeliyle toplantı yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, yeni mesai saatlerini çalışanlara bildirdi.    

PERSONEL “MEVZUATIN UYGULANMASINI” İSTİYORDU

İtfaiye personelinin istediği mevzuata göre 24/48 mesai uygulamasını kullanmayan tek belediye CHP’li Mersin Büyükşehir’di. 4 yıldır 24/48 mesai sistemini uygulamayan ve 12/24’te ısrar eden CHP’li Büyükşehir yönetimi, en sonunda geri adım attı.

Gelen raporların ardından CHP’li Büyükşehir mevzuatta yer alan 24/48 mesai uygulamasına geçti.

MEVZUAT NE DİYOR?

“İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dâhil olmak üzere, 24 saat esasına göre yürütülür. İtfaiye personelinin çalışma süresi ve saatleri 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen çalışma süre ve saatlerine bağlı olmaksızın, hizmetin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde 24 saat iş 48 saat istirahat şeklindedir.”

SKANDAL PATLADI… İTFAİYE DAİRE BAŞKANI DEĞİŞTİ!

İtfaiye bünyesinde yaşandığı iddia edilen ve Savcılığa intikal eden tecavüz skandalının ardından İtfaiye Daire Başkanı Bahtiyar Aydın görevden alınmış yerine Zabıta Dairesi Daire Başkanı Fuat Tuğluoğlu atanmıştı.

İtfaiye personelinin çalışma saatlerinin mevzuata uygun hale getirilmesinde, CHP’li yönetimin itfaiyede köklü değişimin yapıldığını personele göstermek için bu kararı hayata geçirdiği öne sürüldü.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle