Hoşgeldiniz  

MHP’Lİ ŞİMŞEK’TEN CAM FİLMİ VE SIRBİSTAN’DAN ET İTHALATI TEPKİSİ

admin | 09 Kasım 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Mersin Milletvekilli Baki Şimşek, ithal et ve cam filmlerine ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı. Cam filminin serbest bırakılması gerektiğini savunan Şimşek, Sırbistan’dan et ithalatına ilişkin olarak da, “Bana batıyor” diyerek tepki gösterdi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek gündemdeki konulara ilişkin konuştu. Araçlarda cam filmi konusuna değinen Şimşek, cam filminin tekrardan yasaklanmasını eleştirdi. Şimşek, “2016 yılında araçlara cam filmi takılma serbest bırakılmıştır. Özellikle Mersin, Adana, Urfa gibi sıcak bölgelerde insanlar güneşten korunmak için araçlarına cam filmi taktırmaktadırlar. Şu anda cam filmi taktırılması iptal ettirilmekte ve bununla ilgili, iptal ettirmeyenlere 437 lira ceza yazılmaktadır. Vatandaş bunu söktürmek için gittiği zaman bunun için de en az 100-150 lira söktürme parası ödemektedir. Hükûmetin aldığı kararların arkasında durmasını bekliyoruz. Yani 2016, 2017 ne değişti? Bir gün serbest bıraktınız, bir gün sonra yeniden yasaklıyorsunuz. Birçok küçük esnaf bununla ilgili belki yatırım yapmış, cam filmi almış. Kaportacılardan, camcılardan bununla ilgili çok sayıda şikâyet almaktayız” dedi.

 

“SUYU GETİRİN, MERALARDA HAYVANCILIK COŞAR”

 

MHP’li Şimşek, Sırbistan’dan et ithaline ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. “Bir Türk vatandaşı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin Sırbistan’dan et alması bana batıyor” eleştirisinde bulanan Baki Şimşek, “Hükûmetin acil ve ivedi olarak Bakanlar Kurulunda karar alarak -insanımız var, arazimiz var, meramız var, yaylağımız, otlağımız var. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi bu sorundan kurtarması gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisinin seçim vaatlerinde yer aldığı şekilde, biz adres de gösteriyoruz, yer de gösteriyoruz, nerede yapılacağını gösteriyoruz. Hirfanlı Barajı’nın etrafında 100-150 dönümlük araziler, çiftçilere, 200-250 başlık büyükbaş hayvanlarla dağıtılabilir ve burada büyükbaş hayvan üretimi yapılabilir. Ayrıca, Gölbaşı’ndan Ulukışla’ya kadar, Konya Kulu makasından Konya’ya kadar, Konya’dan Ereğli’ye kadar olan bölgelerde binlerce dönüm mera vardır. Burada yeter ki hayvanların içme suyunu temin edelim ve insanlarımıza imkân sunalım, Türk insanı iki yıl içerisinde bu sorunu kökünden çözecektir ve Türkiye dışarıya canlı hayvan ve et ihraç eder hâle gelecektir diyorum” diye konuştu.Erotik shop için tıklayınız.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle