Hoşgeldiniz  

MHP, MİTİNGLERİNE NEDEN MERSİN’DEN BAŞLADI; NEDEN SOYDAN ADAY GÖSTERİLDİ? BOMBA KULİS…

admin | 07 Şubat 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP’nin Cumhur ittifakı kapsamında aday çıkaracağı 2 Büyükşehir’den biri olan Mersin’den yerel seçim startını vermesi ve MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ilk mitingini Mersin’de yapmasının altındaki nedenler ortaya çıktı.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – Tam 13 kez toplanan AK Parti-MHP heyetleri 30 büyükşehirde hangi partili adayın destekleneceğine ilişkin son kararı vermiş, heyetlerin raporları da AK Parti ve MHP Genel Başkanlarına sunularak onaylanmıştı.

Bu kapsamda MHP 2 Büyükşehir, AK Parti 28 Büyükşehir’de aday çıkartma kararı almıştı.

MHP’nin 2019 yerel seçimlerinde aday çıkarttığı Adana’yı AK Partili adaya bırakıp, Mersin için ısrarlı tutumunun altında yatan neden de ortaya çıktı.

2019 yerel seçimlerine yine ittifakla giren Cumhur cephesi, MHP’ye Adana, Mersin ve Manisa’yı bırakmıştı. Adana ve Mersin’i CHP’ye kaptıran MHP, aday çıkarttığı Manisa Büyükşehir Belediyesini ise kazanmıştı. 2024 yerel seçimleri için MHP’nin, kendi elindeki Manisa dışında Adana’dan vazgeçip, Mersin ısrarını sürdürmesi de kamuoyundaki tartışmaları güçlendirdi.

2024 yerel seçimlerinin startının da Devlet Bahçeli tarafından MHP yönetimindeki Manisa’dan değil, Mersin’den başlatılması büyük merak uyandırdı. MHP’ye yakın kaynaklar, Cumhur heyeti görüşmelerinde AK Parti kanadının Manisa’yı doğrudan MHP’ye bıraktığını, 2019’da MHP’nin aday çıkarttığı Adana ve Mersin için görüş beklediğini, bu nedenle heyet görüşmelerinde Adana ve Mersin’in sona bırakıldığını savundu.

MHP ANKET SONUÇLARINDAN SONRA ADANA’DAN VAZGEÇTİ, MERSİN’İ ISRARLA İSTEDİ: FLAŞ İDDİA!

MHP’nin Adana ve Mersin’i istediğini ancak AK Parti heyetinin anket sonuçlarını açıklamasından sonra MHP heyetinin Adana ısrarından vazgeçtiği iddia edildi. Mersin’i MHP’nin kazanma ihtimalinin yüksek çıkması Bahçeli’nin Mersin’i tercih etmesine neden oldu. AK Parti heyetinin de Mersin için MHP’yi uygun gördüğünü söylemesi kulislerde bomba etkisi yarattı.     

CUMHUR İTTİFAKI VE MHP, MERSİN’İ “KAZANILABİLİR” OLARAK GÖRÜYOR!

MHP kaynakları, MHP’nin seçim mitinglerine Mersin’den başlanmasının temel sebebinin, MHP’nin kenti kazanabileceği bir büyükşehir belediyesi olarak görmesinin temel neden olduğunu öne sürdü. Heyet görüşmelerinde Mersin’de hiçbir siyasi partinin ve görüşünün diğeri üzerinde mutlak hâkimiyete sahip olmadığı kararına varıldı.

MHP ve Cumhur İttifakının bu seçimlerde Mersin’i kazanma hesapları yaptığını kaydeden kaynaklar, mitinglerin Mersin’den başlamasının arkasında bunun olduğunu dile getiriyor.

MHP, NEDEN SERDAR SOYDAN’I ADAY GÖSTERDİ?

MHP’nin Mersin’in tüm kesimlerine hitap edecek aday olarak İl Başkanlığını yürüten Serdar Soydan’ı gösterdiğine dikkat çekiliyor. Soydan’ın diğer aday adaylarına kıyasla AK Parti kanadından da olumlu görüş alması, diğer aday adayları gibi “yıpranmışlık” ve “katı particilik” değil, Cumhur ittifakının ruhuna uygun siyasi tavır sergilediği, bu nedenle aday gösterildiği öne sürüldü.  

2019 yerel seçim sonuçlarına göre MHP’nin ilçe belediyelerinde çok iyi sonuçlar alırken, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kaybetmesindeki nedenin “aday seçimi” olduğu konusunda AK Partili ve MHP’li heyetlerin ortak noktada buluştuğu, 2019’daki aday hatalarının 2024’te de tekrar edilmemesi gerekçesiyle Soydan’ın adaylığının önünü açıldığı iddia edildi.   

2019’DAKİ İLÇE BELEDİYE SONUÇLARI DA ETKİLİ OLDU

MHP 2019 seçimlerinde sadece bir Büyükşehir Belediyesi kazanmıştı. Manisa’da Cengiz Ergün yüzde 52 oy alarak Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 2019 seçimlerinin ardından MHP’nin 10 il, 132 ilçe ve 89 belde belediyesi var. MHP’nin Mersin’deki ilçe belediyelerinde etkili sonuçlar alarak, 13 ilçenin 8’ine sahip olmasının Mersin’in doğrudan AK Parti tarafından adayda uzlaşıldığı takdirde MHP’ye bırakılmasında rol oynayan faktör olduğunun altı çiziliyor.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle