Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ’DE SURİYELİ SAYISI ARTTI, NEŞET TARHAN DAHA ÇOK PARA İSTEDİ!

admin | 18 Ağustos 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’de Suriyelilerin sayısının arttığına dikkat çeken Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sayıları 40 bini aşan Suriyeli sayısına “kayıtlı olmayanların” da eklenmesiyle ilçe nüfusunun 80 bin arttığına dikkat çekerek, Mezitli Belediyesi’ne ilave ödeme yapılmasını istedi.

Resmi kayıtlara göre Mersin genelinde kayıtlı 258 bin Suriyeli bulunuyor. Mezitli’de ise kayıtlı Suriyeli sayısı her yıl hızlı bir şekilde yükselerek 40 bin rakamına ulaştı. Bu durum, nüfusu 212 bin olan Mezitli’de her 5,3 kişiye karşılık 1’de kayıtlı Suriyeli yaşaması anlamına geliyor.  Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bu orana kayıtlı olmayan Suriyelilerin dahil olmadığına vurgu yaptı.

“212 BİN KİŞİLİK BÜTÇE İLE 300 BİN KİŞİYE HİZMET EDİYORUZ”

Mezitli Belediyesi kaynaklarını kullanırken yol, çöp, park bahçe, altyapı hizmeti, atıkların yönetilmesi gibi çalışmalar için bütçeleme yapıldığını ifade eden CHP’li Tarhan, “212 bin Mezitlili için hazırladığımız bütçe ile 50 bini kayıtlı olmak üzere kayıtlı olmayan Suriyelileri de kattığımızda yaklaşık 300 bin kişiye hizmet etmek durumunda kalıyoruz. Belediyemizin de aldığı önlemler doğrultusunda sosyal yaşamda bir sorun yaşanmasının önüne geçebiliyoruz” dedi.

“KAYNAK AKTARILIRKEN GÖÇLE GELENLER DE HESABA KATILMALI”

Belediyelere kaynak aktarılırken göçle gelenlerin de eklenmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Bu kitlenin entegrasyonuna ilişkin çalışmaların durumunun sorgulanması bir yana, ilçede yaşayan göçle gelenlerin sayısı dikkate alınarak Mezitli Belediyesine ilave hiçbir ödeme yapılmaması ayrı bir sorundur” diye konuştu.

Tarhan’ın bu açıklaması sosyal medyada gündem oldu. CHP’li Neşet Tarhan’ı eleştiren Mezitlililer, ilçede artan Suriyelilere karşı Tarhan’ın önlem almadığını bilakis desteklediği yorumları şok yarattı.

İŞTE O YORUMLAR:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle