Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ, YABANCILARIN İŞYERİ MERKEZİ OLDU: 350 İŞYERİ AÇILDI, 260 RUHSAT VERİLDİ, BU YIL DA 300 DAHA GELİYOR!

admin | 04 Ekim 2023 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçeye yerleşen ve vatandaşlık alan kişilerin Mezitli’de iş yeri açtıklarına dikkat çekerek, “Mezitli’de 350 civarında yabancıların açmış olduğu işyeri var. Daha çok kafeterya, gıda ve benzeri iş kolları üzerinde faaliyet gösteriyorlar. Geçen yıl 260 tane ruhsat vermişiz, bu sene şu ana kadar 100 ruhsat vermişiz toplam 215 başvuru bulunmakta. Yılbaşına kadar bu sayının 300’u bulacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yurtdışında Rusça yayın yapan Mayalanya Youtube Kanalı ekibinden Lyudmila Hrebenschykova ile röportaj yaptı. Tarhan, yayında ilçede yabancıların işyerleri hakkında bilgi verdi.

Neşet Tarhan, Mezitli’deki inşaat sektörünün hareketli olduğunu dile getirerek, yabancıların ruhsat alım ve başvuruları hakkında da açıklamalarda bulundu.

Tarhan, “Vatandaşlık alan yabancı uyruklular ilçemizde işyeri açıyorlar. Mezitli’de 350 civarında yabancıların açmış olduğu işyeri var. Bunlara işyeri açmayın deme lüksümüz yok yasalara göre Türk vatandaşı olan veya çalışma izni olanlara biz müdahale edemiyoruz. Daha çok kafeterya, gıda ve benzeri iş kolları üzerinde faaliyet gösteriyorlar” dedi.

İnşaat ruhsatının her geçen gün daha da arttığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Geçen yıl 260 tane ruhsat vermişiz, bu sene şu ana kadar 100 ruhsat vermişiz toplam 215 başvuru bulunmakta. Yılbaşına kadar bu sayının 300’u bulacağını tahmin ediyoruz. Türkiye’de bu çok önemli bir olay. Bildiğiniz gibi ekonomimiz durumu ortada ve bütün sektörlerde durgunluk varken inşaat sektörünün bu şekilde hareketli olması Mezitli’ye ayrıcalık yaratıyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MEZİTLİ, YABANCILARIN İŞYERİ MERKEZİ OLDU: 350 İŞYERİ AÇILDI, 260 RUHSAT VERİLDİ, BU YIL DA 300 DAHA GELİYOR! için 1 yorum

  1. Yörük Ali dedi ki:

    Birğün de Akdeniz Fasih kayabalı caddesine gidin Türk esnaf kalmamış HALEP olmuş adeta

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle