Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN İLÇE NÜFUSUNUN 500 BİNE DAYANDIĞINI SÖYLEDİ: “80 BİN SURİYELİ VAR, DEPREMZEDE VAR, SAVAŞTAN KAÇIP GELEN VAR!”

admin | 03 Eylül 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli’nin çok hızlı geliştiğini ve özellikle ciddi göç aldığını ifade etti. Tarhan, “Mezitlimizin nüfusu; 260 bin üzerine 80 bin de Suriyeli koyduğumuzda depremden sonra gelen 150 bine yakın insanımız ve yayla ve yazlıkçıları da eklediğimizde sayı iki katına çıkıyor. Bizim devletten aldığımız hizmet payı 260 bin nüfusuna göre fakat biz 500 binin üzerinde nüfusa hizmet ediyoruz. Maalesef bu hiçte kolay olmuyor” dedi.

KRT TV’de yayınlanan Elif Doğan Şentürk’ün hazırlayıp sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe nüfusundaki artışa dikkat çekti.

Mezitli’nin çok hızlı geliştiğini ve özellikle ciddi göç aldığını ifade eden Tarhan, “Suriyelilerin en çok geldiği yer Mersin ve özellikle Mezitli ilçemizdir. Kayıt altına alınmış 40 bine yakın Suriyeli vatandaş ilçemizde yaşıyor. Bir de kayıt altına alınmayan da 80 bine yakın Suriyeli Mezitlimizde yaşamını sürdürüyor. Çok fazla söz söylemeye gerek yok fakat sadece şunu belirtmek istiyorum; Suriyeli vatandaşlar Mezitli halkının dokusuna uymuyor. Mezitli’de maalesef bir doku uyuşmazlığı söz konusu. Deniz kültüründen apartman, park, çevre kültürüne kadar çok fazla farklılık gözlemliyoruz. Maalesef buna bir çözüm bulamadık.

“5 MAHALLEMİZDE YABANCIYA MÜLK SATIŞI YASAKLANDI!”

Mezitli’ye çok sayıda yabancı uyruklu kişinin gelip yerleştiğine dikkat çeken Neşet Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle savaştan gelen çok sayıda yabancı uyruklu vatandaş ilçemizde ev satın alıyor. 5 mahallemizde yabancıların mülk satın alma yasağı bulunuyor. Mezitlimizin nüfusu; 260 bin üzerine 80 bin de Suriyeli koyduğumuzda depremden sonra gelen 150 bine yakın insanımız ve yayla ve yazlıkçıları da eklediğimizde sayı iki katına çıkıyor. Bizim devletten aldığımız hizmet payı 260 bin nüfusuna göre fakat biz 500 binin üzerinde nüfusa hizmet ediyoruz. Maalesef bu hiçte kolay olmuyor.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle