Hoşgeldiniz  

MEZBAHANE ÖZELLEŞTİRMELERİNDE FLAŞ: YAPILACAK 3 İHALE İPTAL EDİLDİ!

admin | 27 Ekim 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Seçer yönetimi açık arttırma usulüyle Yakaköy Mezbahanesini özelleştirmişti. Elindeki diğer 3 mezbahanenin özelleştirmesini de bu hafta içi yapmayı planlayan CHP’li yönetim, tepkilerin ve endişelerin artması üzerine iptal edildiği öğrenildi.   

Mersin Büyükşehir’in idaresindeki Yakaköy Mezbahanesi geçtiğimiz hafta yapılan açık arttırmayla devredilmişti. 800 bin TL’ye özelleştirilen Yakaköy mezbahanesinden sonra Çamlıyayla, Tarsus ve Silifke mezbahanelerinin de özeleştirilmesi için çalışmaların tamamlandığı bildirilmiş, bu hafta içinde 3 mezbahanenin özelleştirmesi için ihale yapılacağı duyurulmuştu.

Yakaköy ihalesini ve sektör temsilcilerinin endişelerini dile getiren Sansasyonel Haber’in haberinin ardından flaş gelişme yaşandı. CHP’li yönetim özelleştirmeden dolayı oluşan tepkilerin ve endişelerin ardından Çamlıyayla, Tarsus ve Silifke mezbahanelerinin özelleştirme ihalesini iptal ettiği bildirildi.

MEZBAHANE ÖZELLEŞTİRMESİ ENDİŞELERİ ARTTIRDI

Büyükşehir denetimindeki mezbahanelerle ilgili sektör temsilcilerinden de Sansasyonel Haber’in mezbahane özelleştirmesi haberinin ardından iddialar yağmaya başladı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNDEN PEŞ PEŞE İDDİALAR…

CHP’li Büyükşehir tarafından yönetilen canlı hayvan ticaret merkezindeki hayvanların beslendiği padokların alt kısmında günlük onlarca dişi, hastalıklı ve küpesiz hayvan kesimi yapıldığı iddiası Mersin’i salladı. En az 10 adet padokun çadırlarla çevrildiğini öne süren sektör temsilcileri, burada kaçak kesime göz yumulduğunu savundu.

Zabıta noktasının olmadığı canlı hayvan ticaret merkezinde gece bekçilerinin mesaiye başladığı akşam 21 sularına kadar saat 18 ile 20 arasında bu kaçak kesimlerin yapıldığını iddia eden bazı sektör temsilcileri, kesimlerin gün içinde 15- 20 adet şeklinde devam ettiğini ileri sürdüler.

Üst yönetimin kaçak kesimlerden bilgisi olduğu ve bu nedenle göz yumulduğu iddiaları havada uçuşurken, mezbahanelerin özelleştirilmesiyle birlikte kaçak ve sağlıksız kesimlerin artacağı endişesi de Mersinlileri ürkütmeye devam ediyor. Artan tepkiler nedeniyle Yakaköy dışındaki mezbahane ihalelerinin durdurulması da dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle