Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE 3 BÖLGE İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI: 1’İ RİSKLİ ALAN, 1’İ ACELE KAMULAŞTIRMA 1’İ DE KORUNACAK HASSAS ALAN!

admin | 07 Ocak 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre, Mersin’de 3 alan için karar açıklandı. Buna göre Akdeniz’de 1 bölge “riskli alan” statüsüne alınırken, Küçük Sanyi Sitesi için Mezitli’deki bölge için acele kamulaştırma kararı alındı. Erdemli’deki Alata Sahil Doğal Alanı da “kesin korunacak alan” olarak ilan edildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre, Mersin’de 3 alan için karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara Mersin merkez Akdeniz ilçesi Barış mahallesi içindeki 37 bin 500 metrekarelik bir alan “riskli alan” olarak ilan edildi.

RİSKLİ ALAN NE DEMEK?

Riskli alanlar, zemin yapısı ya da üzerindeki yapılaşma sebebiyle can ve mal kaybına yol açma riski taşıyan alanlardır.

KORUNACAK HASSAS ALANLAR’ DA BELİRLENDİ

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan Alata Sahili Doğal Sit Alanı da “kesin korunacak hassas alan” olarak işaretlendi.

MEZİTLİ’DE ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Mezitli’nin hayata geçirilmesi için merakla beklediği Küçük Sanyi Sitesi için de önemli bir karar Cumhurbaşkanlığı kararnamesinden çıktı. Buna göre Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazlar “Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Projesi’nin hayata geçirilmesi” için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından kamulaştırılacağı kararnameyle kesinlik kazandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle