Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEKİ KAYITLI SURİYELİLERDEN KAÇININ İKAMET İZNİ VAR? BAKAN YERLİKAYA BİZZAT AÇIKLADI!

admin | 09 Kasım 2023 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Mersin’de katıldığı toplantıda Mersin’deki Suriyeli sayısını ve bu Suriyelilerden kaçının ikamet iznine sahip olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, asıl mücadele alanlarının düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de ‘Huzur ve Güvenlik’ toplantısına katıldı. Suphi Öner Öğretmenevindeki toplantıya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Sahil Güvenlik Genel Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı ve kurum amirleri katıldı.

Yoğun Suriyeli göçü alan Mersin’de kaç Suriyeli kişi olduğu kamuoyunda en çok konuşulan konular arasındaydı. Mersin’deki Suriyeli sayılarını da veren Bakan Yerlikaya, geçici koruma altında 227 bin 480 Suriyelinin bulunduğunu kaydetti.

MERSİN’DE İKAMET İZNİ BULUNAN SURİYELİ SAYISI: 41 BİN 982!

Bakan Yerlikaya, “İlimizde, geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin sayısı 227 bin 480. İkamet izni ile kalanların sayısı 41 bin 982. Uluslararası koruma çerçevesinde kalanların sayısı ise 2 bin 105. Mersin’de toplam 271 bin 567 düzenli göçmen bulunuyor” dedi.

Bakanlık olarak asıl mücadele alanlarının göçmen kaçakçıları ve düzensiz göç olduğunu vurgulayan Yerlikaya şöyle devam etti:

“Göçmen kaçakçılığıyla ilgili 150 günde ilimizde 15 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda, 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Aynı dönemde, 645 düzensiz göçmen yakalanırken, bunların 248’i sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor.”

TÜRKİYE GENELİNDE 238 BİN SURİYELİ VATANDAŞLIK ALDI!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “2023 Kasım itibarıyla Türk vatandaşlığını kazanan Suriyeli sayısı 237 bin 995, 18 yaşını dolduran Suriyeli sayısı ise 156 bin 987” diyerek, “Geçici koruma altındaki Suriyelilerin, Türkiye’de doğan çocukları da geçici koruma altındadır. Kesinlikle vatandaşlığa alınmamıştır, alınmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle