Hoşgeldiniz  

MERSİN’DEKİ BELEDİYELER AYDINCIK VE SİLİFKE’YE DESTEK ÜSTÜNE DESTEK ATIYOR!

admin | 03 Ağustos 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de yangından ciddi anlamda etkilenen Aydıncık ve Silifke ilçelerine, ilçe belediyeleri yardım yağdırmaya başladı. Ev eşyasından bebek mamasına kadar toplanan erzak ve eşyalar yangın bölgelerine sevk ediliyor.

Aydıncık ve Silifke’yi etkisi altına alan ve yerleşim yerlerini tarumar eden yangının ardında ilçe belediyeleri de vatandaşların yaralarını sarmayı sürdürüyor.

Yangının başladığı ilk günden bu yana bölgeye söndürme desteği veren ilçe belediyeleri, şimdi de yangından etkilenen vatandaşların dertlerine derman olmak için harekete geçti

ANAMUR BELEDİYESİ

Anamur Belediyesi ve Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle Aydıncık için yardım malzemeleri toplanmaya başlandı. Toplanan yardımların sevkiyatı sırasında konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, “Ülkemizin birçok noktasında meydana gelen, komşu ilçemiz Aydıncık’ın da içinde bulunduğu yangın felaketinde ağır yaralar alan vatandaşlarımıza Anamur Belediyesi ve Anamur Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği yardım kampanyasında tüm Anamur halkı olarak yardım elimizi uzattık” dedi.

AKDENİZ BELEDİYESİ

Aydıncık ve Silifke’de çıkan orman yangınlarına müdahale amacıyla daha ilk günden bölgeye sulama arazözleri, iş makineleri ve personel gönderen Akdeniz Belediyesi, bölgede yaşayan diğer canlıları da unutmamış, yangından etkilenen hayvanlar için de acil ihtiyaç malzemeleri, mama, su ve ekmek yardımı yapmıştı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; “Gönüllülerin de deştiğiyle yangından etkilenen yerleşim yerlerindeki diğer canlarımız için mama, su, ekmek ulaştırdık. Çocuklarımıza da kıyafetler, ayakkabı ve oyuncaklar ulaştırarak onları bir nebze sevindirmeye çalıştık. Devletimiz; yangınlar nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımıza gereken her türlü yardım ve desteği en kısa sürede sunacaktır. Bizler de yerel yönetimler olarak elimizdeki tüm imkânları vatandaşlarımız için seferber ettik. Yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz” dedi.

YENİŞEHİR BELEDİYESİ

Aydıncık ve Silifke’de meydana gelen orman yangınlarının büyük tahribata ve yeşil alanların yok olmasına neden olurken, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi çalışanlarının gerekli ekipmanla bölgeye gittiğini açıkladı. Aydıncık ve Silifke’de meydana gelen orman yangınında evleri yanan vatandaşlara yardımda bulunmak isteyen Yenişehir halkının yardımlarını bölgeye ulaştıracaklarını söyleyen Başkan Özyiğit, şunları söyledi: “Bölgeye sevk edilmek üzere Sosyal Destek Hizmetleri ekiplerimiz ile beraber Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde daha önce deprem felaketinde yaptığımız davranışı tekrar edeceğiz ve Yenişehir halkının bölgede fayda saylayacağı ürünleri, bağışları burada toplayıp, tasnif edip bölgeye ulaşmasını sağlayacağız. Bölgemizde yaşanan felaketle alakalı her türlü ev eşyası, çocuk ve bebek kıyafeti, oyuncak, bebek maması ve hayvanlar için mama başta olmak üzere Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’ne teslim edilebilir.

TOROSLAR BELEDİYESİ

Toroslar Belediyesi de hem yangının kontrol altına alınması hem de yangından zarar gören vatandaşların yaralarının sarılması için seferber oldu. İçerisinde su, kumanya, ayran, battaniye, yastık, yorgan, kıyafet, semaver, eldiven ve maske gibi gıda, giyim ve hijyen maddelerinin bulunduğu malzemelerin yanı sıra, belediye makine ve araç filosunda yer alan aydınlatma malzemeleri, 2 jeneratör, 2 arazöz, 2 kepçe, 2 kamyon, baret, yangından koruyucu çizme ve soğutma tırmıklarının da yer aldığı alet edevat ve iş makineleri de yangınları söndürmek için var gücüyle çalışan görevlilere ve yangından etkilenen vatandaşlara ulaştırıldı.

MEZİTLİ BELEDİYESİ

Yangınların başladığı ilk andan itibaren, kepçe, arazöz ve iş makinaları ile yangın bölgesine destek veren Mezitli Beleiyesi yangın sonrasında da desteğini sürdürüyor. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarları’ndaki kadınlar duyarlılıklarını bir kez daha gösterdi. Aydıncık’tan başlayarak, Silifke, Bozyazı ve Gülnar’da etkili olan orman yangınlarına destek olmak için organize olan Kadın Üretici Pazarındaki kadınlarımız topladıkları şemsiye, çadır, su, çay, şeker, ilaç gibi acil ihtiyaç maddelerini Mezitli Belediyesi’nin kamyonları ile afet bölgesine gönderdi. Mezitlili kadınların da destek olduğu yardımlar yangınlarla mücadele eden personel ve mağduriyet yaşayan vatandaşlara ulaştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle