Mersin’de iş insanlarını ve eğlence mekânlarını silahla tehdit ederek haraç toplayan, kentte korku imparatorluğu kurmaya çalışan yerel suç örgütü, polis ekiplerinin nefes kesen operasyonuyla çökertildi. Uzun namlulu silahlar, çalıntı araçlar ve maskelerle yakalanan şüphelilerden 8’i tutuklandı.
Mersin’de uzun süredir iş insanları ve eğlence mekânlarını hedef alan, ateşli silahlarla baskı kurarak haraç isteyen yerel suç örgütüne yönelik düğmeye basıldı. Mersin’in huzurunu hiçe sayan, silahlı tehditlerle çıkar sağlamaya çalışan çete, emniyetin operasyonuyla dağıtıldı.
KOM’DAN PLANLI VE TİTİZ OPERASYON
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve Adana İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle müşterek bir operasyon gerçekleştirildi.
Aylar süren teknik ve istihbari takip sonrası harekete geçen ekipler, suç örgütüne ağır darbe vurdu.
UZUN NAMLULU SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ
Operasyon kapsamında örgüt üyesi olduğu tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin eylemlerinde kullandığı çalıntı plakalı araçla birlikte 3 adet uzun namlulu otomatik piyade tüfeği, çok sayıda şarjör, kar maskeleri ve eldivenler ele geçirildi.
8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli hakkında ise adli kontrol şartı uygulandı.
“SUÇ VE ŞİDDETE GEÇİT YOK”
Yetkililerden yapılan açıklamada, halkın huzurunu bozmaya çalışan, suç ve şiddeti yöntem olarak benimseyen hiçbir yapıya müsamaha gösterilmeyeceği vurgulandı.
Mersin genelinde suç ve suçlularla mücadelenin azim ve kararlılıkla devam edeceği mesajı net bir dille verildi.