Hoşgeldiniz  

MERSİN’DE HIZLA İVME KAYBEDEN MHP’DE İLK FATURA KESİLDİ: KILAVUZ SEÇİLEMEYECEK YERDEN ADAY GÖSTERİLDİ, BAKİ ŞİMŞEK LİSTEYE GİREMEDİ!

admin | 06 Nisan 2023 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Aday listesini açıklayan MHP Mersin’de mevcut Mersin Milletvekilleri Olcay Kılavuz seçilemeyecek yerden aday gösterilirken, Baki Şimşek ise aday listesine konmadı.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Milletvekili seçimlerinde aday listesini ilk kesinleştiren parti MHP oldu. 2018 seçimlerinde 2 milletvekili çıkartan MHP’de mevcut vekiller Olcay Kılavuz ve Baki Şimşek’in 2023 listesindeki durumu da merak ediliyordu.

2018 listesinde 1. Sıradan aday gösterilen Olcay Kılavuz, 2023 listesinde kendisine 4. Sıradan yer buldu. Mersin’de aday gösterildiği günden bu yana adı türlü olaylarla anılan Kılavuz, seçilmesi zor sıradan aday gösterildi.

MHP Genel Merkezinin Kılavuz’u seçilemeyecek sıradan aday göstermesi de Ülkü ocaklarında eski Mersin İl Başkanı Çağrı Ünel’e gerçekleştirilen saldırının failinin Ünel tarafından öldürülmesi ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş suikastı soruşturmasında adı geçen Olcay Kılavuz’un biletini kestiğine yorumlandı.

Yine 2018 listesinin 2. Sırası olarak gösterilen ve TBMM’ye giren Baki Şimşek de 2023 seçimlerinde kendisine yer bulamayarak, MHP milletvekilliğini sonlandırdı. Yerel seçimlerde 25 yıl MHP’de olan Tarsus belediye başkanlığının da CHP’ye kaptırılması nedeniyle Tarsuslu Baki Şimşek’in liste dışı kalmasının etkili olduğu savunuldu.

MHP’nin sürekli kan kaybettiği Mersin’de 2 milletvekilinin Genel Merkez tarafından sorumlu tutulduğu ve ilk faturanın bu iki isme kesildiği öne sürüldü.   

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle