Hoşgeldiniz  

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

admin | 27 Haziran 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’nin, kamu-özel sektör iş birliğiyle yaptırılan ilk şehir hastanesi Mersin Şehir Hastanesi’nde son 3 ayda yaklaşık 600 bin hastaya hizmet verilip 16 bin 500 ameliyat yapıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından 3 Şubat’ta açılışı yapılan Mersin Şehir Hastanesi’ne vatandaşların ilgisi artıyor. Sadece Mersin’e hizmet etmekle kalmayan ayrıca çevre illerden de çok sayıda hasta alan hastane, sağlık turizmi anlamında da kentin elini güçlendiriyor.

 

Kısa bir süre önce açılan Şehir Hastanesine bilinirliği arttıkça talebin de arttığı bildirildi. Hastane verilerine göre Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yaklaşık 600 bin hastanın muayene edildiği belirlendi.  Bu hastaların 450 bini poliklinikten giriş yaparak muayene olurken 150 bin hastanın da çocuk, erişkin ve kadın doğum acillerinde muayene edildiği kaydedildi. Hastaların 23 bin 500’ü de yatırılarak tedavileri tamamlandı.

 

Şehir Hastanesi faaliyete geçirilmeden önce Mersin’in en büyük eksikliği olan çocuk yoğun bakımda son 3 aylık verilerde yüzde 89 doluluk, erişkin yoğun bakımda yüzde 79, yeni doğan yoğun bakımda ise yüzde 80 doluluk oranının mevcut olduğu bildirildi. Yine son 3 ay içerisinde Şehir Hastanesi’nde 16 bin 500 ameliyat yapılırken, bu operasyonların da çoğunun b ve c grubu ameliyatlar olduğu ifade ediliyor.

 

Yetkililer, 112 Acil Servis sevklerinde de artık Mersin Şehir Hastanesi’nin tercih edildiğini vurgularkeni, özellikle yakın çevredeki Osmaniye, Hatay, Adana, Malatya ve Elazığ çevrelerinden hastalarının da Şehir Hastanesi’ni tedavi ve amilat için tercih ettiğini kaydettiler. Yine hastane yetkilileri yıl sonuna doğru yatağın yetmeyebileceğini bile dile getiriyorlar.

 

ÇAMSARI’NIN ÇALIŞMALARINA SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN DESTEK!

 

Mersin Şehir Hastanesi’nin kuruluş döneminde ciddi çalışmalar yapan Mersin Kamu Hastanelr Birliği Genel Sekreteri Memnune Çamsarı’ya da çalışmalarının karşılığı geldi Çamsarı’nın bir dönem daha Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak sözleşmesinin yenilendiği bildirildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN ŞEHİR HASTANESİ TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR için 1 yorum

  1. Ülkü sısalı dedi ki:

    Memnune hocam çok isabetli bir karar başarılarının devamını diliyorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle