Hoşgeldiniz  

MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM’DE BİR DEVRİN SONU: KOCA RESMEN GİTTİ, DURMUŞ GÖREVE BAŞLADI!

admin | 27 Ekim 2023 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

8 yıldır Mersin İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Adem Koca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ani kararıyla görevden alınmış yerine Fazilet Durmuş atanmıştı. Dün İl Milli Eğitim’de devir teslim yapıldı, Vali Pehlivan halef-selef Milli Eğitim Müdürlerini ağırladı.

2015 yılında Mersin İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Adem Koca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından görevden alınmıştı. Yerine Fazilet Durmuş atandı.

Koca’yı görevden alma kararı öncesinde Fazilet Durmuş’la baş başa görüşme gerçekleştiren Bakan Tekin, görüşmenin ardından jet hızıyla görevden alma ve atamayı yapmıştı.

VALİ PEHLİVAN’LA GÖRÜŞTÜLER

Dün Mersin’e gelen Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim’e geçerek görevi Adem Koca’dan resmen teslim aldı. İl Milli Eğitim’de gerçekleşen devi teslimin ardından halef-selef milli eğitim müdürleri Valiliğe geçerek Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’la görüştüler.  

Makamda yapılan görüşmede Vali Ali Hamza Pehlivan, Adem Koca’ya Mersin’e vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Fazilet Durmuş’a yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu, başarılar diledi.

YENİ MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İLK AÇIKLAMASINI YAPTI

Resmen görevi teslim alan Fazilet Durmuş da ilk açıklamasını yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tensipleriyle, Mersin’de göreve başlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Fazilet Durmuş, “Bu aziz vatanın her karış toprağını kutsal bilerek, uğruna ödenen bedelleri hep hatırda tutarak her gün daha çok çalışmayı düstur edinerek geliyorum. Ülkeyi emanet edeceğimizin bilinciyle yarınlarımızı yetiştirirken bir anne kadar hassas, bir doktor kadar dikkatli, bir hukukçu kadar adil, bir çiftçi kadar umutlu, bir eğitimci kadar sevgi dolu geliyorum. Akdeniz’in sıcak insanları için, Torosların eteğindeki kırmızı yanaklı yörük çocukları ve Türkiye’min sınıflarını, sınırlarını dolduran tüm yavruların eğitimi için geliyorum. Ülkemizi kalkındıracak, dünyada söz sahibi kılacak; donanımlı, okuyan, araştıran, sorgulayan, katma değer üreten, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençlere sahip olmak amacı doğrultusunda, var olan bilgi, deneyim ve yetkinlikleri insanlık hayrına kullanma gayretiyle geliyorum. İçinde bulunduğumuz sürecin önemini ve değerini de derinden hissederek emin adımlarla, “100. Yıl” coşkusuyla geliyorum!” dedi.

KOCA’DAN TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA TEŞEKKÜR

Görevi 8 yıl sonra devreden eski Mersin Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da sosyal medyadan yaptığı açıklamayla çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Koca, “8 yıldır omuz omuza çalıştığımız, tüm meslektaşlarıma, sivil toplum kuruluşlarımıza, eğitim yöneticilerimize, öğretmenlerimize, tüm personelimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, bayrağı devralacak meslektaşlarımın, Türki yüzyılında eğitim meşalesini her gün daha da ileriye taşıyacağına inanıyor, eğitim camiamıza muvaffakiyetler temenni ediyorum” dedi.

SOSYAL MEDYADA HALA “MERSİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ”

Görevden alınarak devir teslim yapan Adem Koca’nın sosyal medya hesabında Durmuş’un koltuğa oturmasının üstünden 24 saat geçmesine rağmen “Mersin İl Milli Eğitim Müdürü” titrini değiştirmemesi de manidar karşılandı.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle